Δείτε πώς θα φτιάξετε το θρακιώτικο τυρόψωμο

Δείτε πώς θα φτιάξετε το θρακιώτικο τυρόψωμο

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το τυρόψωμο της Θράκης. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη αν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα. Δείτε παρακάτω όλα όσα θα χρειαστείτε.

Υλικά

Ζύμη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
800 γρ. αλεύρι
400 γρ. νερό
Λίγη ρίγανη
1 αυγό για επάλειψη

Γέμιση
400 γρ. φέτα
200 γρ. βιτάμ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά, το αλάτι και λίγη ρίγανη. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για λίγη ώρα και μόλις γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, το αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε περίπτωση που η ζύμη βγει σφιχτή, προσθέτετε λίγο νερό, ενώ αν κολλάει στα χέρια, θα ρίξετε λίγο ακόμα αλεύρι.

Διαβάστε Επίσης  Kοτόπουλο στο φούρνο με σκόρδο και δεντρολίβανο

Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη, την βγάζετε σε μία επιφάνεια εργασίας και την κόβετε σε τέσσερα ίσα κομμάτια.

Με έναν πλάστη ανοίγετε κάθε κομμάτι σε ένα ωραίο χοντρό φύλλο περίπου 30 εκατοστά, το βάζετε στο ταψί και το αλείφετε με αρκετό βούτυρο. Από πάνω τοποθετείτε την τριμμένη φέτα. Συνεχίζετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 2 φύλλα, ενώ το τρίτο θα το χρησιμοποιήσετε για να σκεπάσετε το τυρόψωμο. Θα το αλείψετε ωστόσο με αρκετό βούτυρο και αυγό.

Διαβάστε Επίσης  Κουραμπιέδες νέας Καρβάλης

Αφήνετε το τυρόψωμο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το τοποθετείτε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, σκεπάστε το ταψί με μια πετσέτα για λίγο για να παραμείνει μαλακό.

Κόψτε μεγάλα κομμάτια και απολαύστε!

πηγή

ΨΩΜΙ-ΠΙΤΣΕΣ & ΖΥΜΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *