Πόσο καιρό μένει στις επιφάνειες ο κορωνοϊός;

Πόσο καιρό μένει στις επιφάνειες ο κορωνοϊός;

Δεν υπάρχει μια έρευνα που να έχει καταλήξει σχετικά με το πόσο μένει ο κορωνοϊός στις επιφάνειες. Μάθετε για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες στο άρθρο.

Οι επιστήμονες έχουν δουλέψει σκληρά για να κατανοήσουν πλήρως τον SARS-CoV-2, έναν ιό επίσης γνωστό ως COVID-19, ή απλά κορωνοϊός. Ωστόσο, πολλές πτυχές του εξακολουθούν να είναι αβέβαιες. Μεταξύ αυτών, ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό μένει στις επιφάνειες ο κορωνοϊός. Το θέμα αυτό δεν είναι ήσσονος σημασίας, καθώς έχει άμεση σχέση με την εξάπλωση της νόσου.

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη;

Η απολύμανση των καθημερινών αντικειμένων στοχεύει στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε ένα πράγμα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αγγίζοντας ένα αντικείμενο, στο οποίο βρίσκεται ο ιός, δεν σας μολύνει αυτόματα, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθείτε από αυτόν. Αυτό οφείλεται στο ότι, αν κάποιος αγγίξει μια επιφάνεια με έναν κορωνοϊό, τότε μπορεί να παραμείνει στο χέρι του / της. Μόνο αν το πρόσωπο αυτό αγγίξει το πρόσωπό του και ο ιός έρθει σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, θα εισέλθει στο σώμα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να απολυμαίνετε τις επιφάνειες και να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Διαβάστε Επίσης  Υψηλή Πίεση: Πέντε φυσικοί τρόποι που τη μειώνουν

Η διάρκεια του ιού στον αέρα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να καταλάβουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς να αποτρέψουμε τη μετάδοση μεταξύ ανθρώπων.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *