Ροδίτικα πιταρούδια

Τα ροδίτικα πιταρούδια είναι μια από εκείνες τις συνταγές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αν βρεθειτε στο νησί των Ιπποτών. Ενναλακτικά, μπορείτε να τα ακολουθήσετε βήμα βήμα τη συνταγή και να κάνετε ένα γευστικό ταξίδι στα Δωδεκάνησα.

Πιταρούδια Ρόδου, σαν να λέμε οι πιο νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει! Αν θέλετε μπορείτε να εν μέσω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου να παραλείψετε την ξερή μυζήθρα ή να την αντικαταστήσετε με νηστίσιμο κίτρινο τυρί.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα ροδίτικα πιταρούδια είναι:

Διαβάστε Επίσης  Συμβουλές και tips για τέλεια μαρέγκα, ολόλευκη ή χρωματιστή

1 κιλό ρεβύθια
4 αυγά
100 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. ξερή μυζήθρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα ροδίτικα πιταρούδια:

Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Διαβάστε Επίσης  Αφράτα ατομικά σταφιδόψωμα για όλη την οικογένεια

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *