Γιατί είναι ευεργετικό να τρώμε goji berry

Γιατί είναι ευεργετικό να τρώμε goji berry

Το goji berry είναι μία υπερτροφή, η οποία είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και χρησιμοποιείτο στην κινέζικη ιατρική, καθώς η ευεργετική του δράση είναι αδιαμφισβήτητη. Ποια είναι όμως τα οφέλη του στην υγεία μας και γιατί είναι ωφέλιμο να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας;

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες.

Το goji berry είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5, Β6, C αλλά και Ε η οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό. Ακόμη, περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η υπερτροφή περιέχει ασβέστιο, χαλκό, γερμάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, νάτριο και ψευδάργυρο.

Διαβάστε Επίσης  Χυμός πορτοκάλι: Ποια ώρα της ημέρας επιβάλλεται να τον απολαύσεις και πότε πρέπει να τον αποφύγεις;

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Σύμφωνα με έρευνες κάποια αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα goji berries μας προστατεύουν από τον ήλιο, καθώς αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη που διεγείρει την φλεγμονώδη απόκριση.

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στις καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου και στην απώλεια βάρους. Συμπερασματικά, η ένταξη των goji berries στη διατροφή μας ευνοεί την ευεξία και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Αυξημένη σεξουαλική επιθυμία.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση goji berries μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία αλλά και να τονώσει τη σεξουαλική επιθυμία. Καθόλου άσχημα!

Διαβάστε Επίσης  9 τροφές κατά της αρτηριακής πίεσης

Ενίσχυση της συγκέντρωσης.

Χάρη στην ουσία βεταΐνη που περιέχουν, τα gojoi berries μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το λίπος του ήπατος, μας ηρεμούν κατευνάζοντας την νευρικότητα, βελτιώνουν την μνήμη και ενισχύουν την προσήλωσή μας σε ένα έργο.

Τι να προσέχετε:

Πρέπει να καταναλώνετε τα goji berries με μέτρο, καθώς η υπερκατανάλωσή τους ενδέχεται να προκαλέσει παρενέργειες. Ακόμη, είναι καλό να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν τα εντάξετε στο διατροφικό σας πλάνο, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε άτομα με διαβήτη, πεπτικά ή στομαχικά προβλήματα και πίεση.

Αφήστε μια απάντηση