Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται στα καθισματάκια αυτοκινήτου

Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται στα καθισματάκια αυτοκινήτου

Αν το μωρό σας κοιμάται στο κάθισμα του αυτοκινήτου όταν πια έχετε φτάσει στο σπίτι ή στον προορισμό σας, βγάλτε το από το κάθισμα αυτοκινήτου οπωσδήποτε!

Κάθε γονιός ξέρει πόσο δύσκολο είναι όταν πια φτάνει στο σπίτι και το μωρό του έχει αποκοιμηθεί στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Μιας και πολλοί φοβούνται πως αν επιχειρήσουν να το βγάλουν από εκεί ρισκάρουν να ξυπνήσει, βγάζουν το κάθισμα από το αμάξι και το φέρνουν μέσα στο σπίτι αφήνοντας το μωρό όπως ήταν να συνεχίσει ανενόχλητο τον ύπνο του.

Διαβάστε Επίσης  Γονείς: Είναι καλό να κλαίτε μπροστά στα παιδιά σας!

Μπορεί αυτό να φαίνεται βολικό, όμως μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Pediatrics φανερώνει πως αυτή η πρακτική μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να το γνωρίζουμε.

Στη μελέτη αυτή υπολογίστηκαν οι παράγοντες που οδήγησαν στον θάνατο 11,779 μωρά ηλικίας έως και 12 μηνών τα τελευταία 10 χρόνια. Βρέθηκε λοιπόν πως το 3% των θανάτων συνέβησαν όταν τα μωρά βρισκόντουσαν μέσα σε καθίσματα αυτοκινήτου, καροτσάκια και κούνιες.

Διαβάστε Επίσης  Βιταμίνες και παιδιά

Το 64% εξ αυτών ήταν σε καθίσματα αυτοκινήτου με την πλειοψηφία των μωρών να ήταν έως 2 μηνών. Μάλιστα στο 90% των περιπτώσεων ο λόγος ήταν πως το κάθισμα δεν χρησιμοποιήθηκε όπως έπρεπε, δηλαδή το μωρό δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, που είναι και ο μοναδικός χώρος για τον οποίο προορίζεται το κάθισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *