Ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους με αυτές τις 5 φυσικές θεραπείες

Ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους με αυτές τις 5 φυσικές θεραπείες

Οι πονοκέφαλοι είναι κάτι που βιώνουμε όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας. Στην ήπια μορφή τους, όταν προκαλούνται από το άγχος ή τον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες φυσικές θεραπείες για να τους ξεφορτωθείτε.

Θέλετε να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους; Γνωρίζουμε ότι αποτελούν ίσως μία από τις πιο δύσκολα διαχειρίσιμες ασθένειες στην καθημερινότητά μας.

Αρκετές φορές τον χρόνο, πιθανόν να έχει σταθεί εμπόδιο στην καθημερινή σας ρουτίνα ένας ξαφνικός πονοκέφαλος. Όμως, υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες που ίσως σας βοηθήσουν ν’ αντιμετωπίσετε τη δυσφορία.

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε πέντε από αυτές.

Γιατί έχουμε πονοκεφάλους;

Ο πονοκέφαλος αποτελεί ένα από τα συχνότερα ιατρικά προβλήματα. Προέρχεται από μια φλεγμονή στο εσωτερικό μέρος του κρανίου, κάτι το οποίο προκαλείται από υπερβολικό άγχος ή έλλειψη ύπνου στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε άλλες περιπτώσεις, η πρόκλησή τους οφείλεται σε διαταραχές του αγγειακού συστήματος. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων παράγει μια εσωτερική πίεση η οποία μετατρέπεται σε αυτούς τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αυτής της δυσφορίας, από έναν απλό πονοκέφαλο έως περίπλοκες ημικρανίες που προκαλούν πόνο. Στην τελευταία περίπτωση, ο πόνος μπορεί να είναι παρατεταμένος ή περιοδικός και μπορεί ν’ ακολουθείται από άλλα συμπτώματα όπως ευαισθησία στο φως, σε σοβαρότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, σε καθημερινή βάση, μπορούν να εμφανιστούν ως απλοί πόνοι εξαιτίας παραγόντων όπως είναι το άγχος, η ατμοσφαιρική μόλυνση, ή συγκεκριμένες συνήθειες. Γι’ αυτό, σας έχουμε κάποιες αποτελεσματικές θεραπείες προκειμένου να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους.

Πώς να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους

Οι διαφορετικές θεραπείες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ένταση του πόνου. Όταν, παρόλα αυτά, η δυσφορία δεν υποχωρεί με τη χρήση φυσικών παυσίπονων ή φαρμάκων θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό.

Να θυμάστε όμως ότι οι σπιτικές θεραπείες μπορεί να είναι αρκετές για ήπιους πονοκεφάλους. Ρίξτε μια ματιά στις θεραπείες που ακολουθούν:

Διαβάστε Επίσης  Γιατροσόφια Ηπείρου για μυοσκελετικό και νευρικό σύστημα

 

1. Μπάνιο με ζεστό νερό

Γυναίκα κάνει μπάνιο σε αρωματικά άλατα
Το μπάνιο αποτελεί πάντα μια βοηθητική στρατηγική για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους. Καθώς ένας πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται στο υπερβολικό άγχος, ένα μπάνιο ίσως είναι αρκετό για ν’ απαλλαγείτε από αυτόν.

Επίσης, αν χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια, αρωματοθεραπεία, πιθανόν να ξεφορτωθείτε τον πονοκέφαλο και μαζί άλλα προβλήματα.

Τι θα χρειαστείτε

1 μπανιέρα με ζεστό νερό
50 γραμμάρια αρωματικά άλατα
Οδηγίες

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και προσθέστε τα αρωματικά άλατα.
«Βυθιστείτε» στην μπανιέρα και ξεκουραστείτε για 30 λεπτά.

Έγχυμα χαμομηλιού για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους2. Έγχυμα χαμομηλιού για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους

Ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους
Αυτό το έγχυμα είναι καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες.

Το τσάι χαμομηλιού φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική θεραπεία σχεδόν για όλα τα προβλήματα. Είναι γνωστό για τις ιδιότητες που ανακουφίζουν τον στομαχόπονο και είναι ένας καλός σύμμαχος για να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο.

Τι θα χρειαστείτε

30 γρ. χαμομήλι
500 ml νερό
Ζάχαρη ανάλογα τις προτιμήσεις σας
Οδηγίες

Ζεστάνετε το νερό μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε το χαμομήλι και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά.
Σουρώστε και σερβίρετε σε μια κούπα. Βάλτε όση ζάχαρη επιθυμείτε.

3. Μασάζ στο κεφάλι

Ένα μασάζ στο κεφάλι, σας επιτρέπει ν’ απελευθερώσετε τη μυϊκή ένταση και να κατευνάσετε τη διέγερση των αιμοφόρων αγγείων.

Κάνοντας μασάζ στο κεφάλι εφαρμόζετε μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους. Πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία στην επιφάνεια του κρανίου μπορείτε να εξαφανίσετε τη δυσφορία, ειδικά αν κάνετε μασάζ χρησιμοποιώντας έλαιο λεβάντας.

Τι θα χρειαστείτε

5 σταγόνες από οποιοδήποτε έλαιο (για παράδειγμα, ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας)
5 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας
Οδηγίες

Κάντε συνεχές και απαλό μασάζ. Θα πρέπει να γίνεται με κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους σας, το μέτωπο, τα φρύδια, τα ζυγωματικά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Εναλλάξτε αυτή την κίνηση με την εφαρμογή πίεσης σε αυτά τα σημεία.

Διαβάστε Επίσης  Ισχυρή θεραπεία για την γρίπη με μέλι, τζίντζερ και λεμόνι

Μηλόξυδο για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους4. Μηλόξυδο για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους

Ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους
Ανάμεσα στα πολλά οφέλη του μηλόξυδου είναι και η χαλάρωση της έντασης, κάτι καλό για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους.

Παρότι η θεραπεία αυτή ίσως είναι λίγο δυσάρεστη έχει άμεσα αποτελέσματα. Πίνοντας μικρές ποσότητες μηλόξυδου θα μπορέσετε ν’ απαλλαγείτε γρήγορα από τον πονοκέφαλο.

Τι θα χρειαστείτε

200 ml νερό
10 ml μηλόξυδο
Οδηγίες

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε, τουλάχιστον, τρία ποτήρια νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Βεβαιωθείτε πως το νερό είναι σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς το πολύ παγωμένο νερό μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στο κεφάλι.
Δείτε και αυτό το άρθρο: Χοληστερίνη και ζάχαρο: μειώστε τα επίπεδά τους με μηλόξυδο

5. Κατάπλασμα καρπουζιού

Καρπούζι με τα κουκούτσια του
Το καρπούζι, και οποιαδήποτε πηγή κρύου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους οι οποίοι προκαλούνται από τη ζέστη.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πονοκέφαλοι σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες τους σώματος που με τη σειρά τους δημιουργούνται από τη ζέστη. Τότε είναι που συνιστάται το κατάπλασμα καρπουζιού.

Τι θα χρειαστείτε

¼ καρπούζι
Οδηγίες

Αφαιρέστε τη φλούδα.
Αφαιρέστε όλα τα κουκούτσια.
Κόψτε το καρπούζι σε λεπτές φέτες και βάλτε τις στο ψυγείο.
Τοποθετήστε τις στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, και τους κροτάφους σας για περίπου 20 λεπτά.
Η πίεση στο κεφάλι δε θα πρέπει να σας προκαλεί ιδιαίτερα οξύ πόνο. Σε αρκετές περιπτώσεις, δεν είναι κάτι παραπάνω από την επίπτωση του απαιτητικού τρόπου ζωής και των γρήγορων ρυθμών. Αν όμως, η διαταραχή αυτή είναι υπερβολική τότε είναι ανησυχητική.

Εφόσον ο πονοκέφαλος ξεπερνά τις 48 ώρες και δεν εξαφανίζεται με τις προαναφερθείσες τεχνικές, θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον γιατρό. Οι φυσικές θεραπείες που σας παρουσιάσαμε είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι ενάντια σε ήπιους πονοκεφάλους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *