Mυστικά για υγιεινά smoothies!Mυστικά για υγιεινά smoothies!

Mυστικά για υγιεινά smoothies!

Τα smoothies αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα και χορταστικά σνακ. Όταν μάλιστα φτιάχνονται σωστά είναι μια σούπερ υγιεινή λύση στις ξαφνικές λιγούρες που μας πιάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανική επιλογή όταν θέλουμε κάτι απολαυστικό να μας δροσίσει, αφού μερικά φρούτα και μπόλικα παγάκια στο μπλέντερ είναι αρκετά για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας smoothie.

Ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε κάποια λάθη κατά την παρασκευή του, με αποτέλεσμα να το φορτώνουμε με περιττές θερμίδες και να παύει να είναι ιδιαίτερα υγιεινό.

Διαβάστε Επίσης  Το αντιοξειδωτικό έλαιο που ρίχνει την πίεση και νικά τη γήρανση

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα φτιάχνουμε τα πιο υγιεινά smoothies.

Αποφεύγουμε την προσθήκη γλυκαντικών. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιοριστούμε στη γλυκιά γεύση των φρούτων. Για έξτρα γλυκύτητα, μπορούμε να προσθέσουμε μπανάνα, μάνγκο, ανανά ή πορτοκάλι.

Προσθέτουμε μερικά λαχανικά. Για μία έξτρα δόση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, καλό είναι να προσθέτουμε ένα λαχανικό στο μπλέντερ, όπως σπανάκι, καρότα ή παντζάρια.

Αυξάνουμε την πρωτεΐνη. Προσθέτοντας τουλάχιστον ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη συστατικό, κάνουμε το smoothie μας πιο χορταστικό. Καλές επιλογές είναι το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί κότατζ, το silken τόφου, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια.

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί χυμοί για απώλεια βάρους και όχι μόνο

Μένουμε μακριά από τους έτοιμους χυμούς φρούτων. Οι περισσότεροι χυμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι καν «αληθινοί» χυμοί φρούτων. Αποτελούνται από νερό ανακατεμένο με κάποιο συμπυκνωμένο χυμό και μεγάλη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης. Μάλιστα, οι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά τύπου κόλα.

Υπολογίζουμε τις θερμίδες. Αν προσέχουμε το βάρος μας, καλό είναι να κάνουμε έναν γρήγορο υπολογισμό των θερμίδων που περιέχει το smoothie μας, ώστε να μην ξεπερνάει τις 200 θερμίδες όταν πρόκειται για σνακ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *