Γιατί είναι επιθετικό το παιδί μου;

Γιατί είναι επιθετικό το παιδί μου;

Γιατί είναι επιθετικό το παιδί μου;

 

Πολλοί είναι οι λόγοι που ένα παιδί σε αυτή την ηλικία συνηθίζει να αντιδρά επιθετικά, πολλές φορές χωρίς να είναι ορατός κάποιος κίνδυνος.

 

Το mother.gr καταγράφει τους κυριότερους.

 

Ο πρώτος και προφανής λόγος που ένα παιδί εκδηλώνει επιθετικότητα είναι όταν νιώθει απειλή από κάποιον τρίτο. Αν τίθεται θέμα προστασίας της σωματικής του ακεραιότητας, ενδέχεται να γίνει και βίαιο εκτός από επιθετικό.

Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι εγωκεντρικά και η επιθετικότητα είναι ένας τρόπος να παίρνουν αυτό που θέλουν. Δεν τους αρέσει να ακούνε «όχι» όταν ζητάνε κάτι και αυτό μπορεί να μετατραπεί σε επιθετικότητα. Η επιθετικότητα μπορεί να είναι ο τρόπος ορισμένων παιδιών να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους και γενικά ανθρώπων που δεν τους δίνουν σημασία.
Δεν αντέχει η ψυχολογία τους να περνούν απαρατήρητα και βάζουν τις φωνές για να στρέψουν πάνω τους τα βλέμματα. Επίσης, επιθετικά είναι όσα παιδιά δεν έχουν διδαχθεί την αυτοπειθαρχία από τους γονείς τους και γενικά δεν έχει καλλιεργηθεί η κόσμια λύση των προβλημάτων τους με τους ανθρώπους.
Τέλος, επιθετικά είναι τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον γεμάτο εντάσεις μεταξύ των γονιών τους ή δεν έχουν πάρει όση αγάπη έχει ανάγκη η ψυχή τους.
Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Έπαθε το παιδί σου δηλητηρίαση; Μάθε τι πρέπει να κάνεις αμέσως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *