Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σάλτσα πέστο και ντοματίνια

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σάλτσα πέστο και ντοματίνια

Αυτή τη στιγμή, τα ζυμαρικά έχουν αποκτήσει μια κακή φήμη στις δίαιτες επειδή αποτελούνται από υδατάνθρακες. Παρότι είναι αλήθεια πως θα πρέπει να βάζουμε με μέτρο στην καθημερινή μας διατροφή το αλεύρι και το άμυλο, δε χρειάζεται να υπερβάλουμε.

Όμως, οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά ολικής αλέσεως για να συνεισφέρουμε με ίνες και να υποστηρίξουμε την πέψη μας.

Συστατικά
75 γραμ. ανά άτομο ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Ντοματίνια, όσα θέλετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές ντομάτες ή αποξηραμένες επίσης)
Για τη σάλτσα πέστο:
Καρύδια ή αμύγδαλα (5-7 καρπούς)
Φρέσκο βασιλικό (10 με 15 φύλλα)
Χυμό λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού)
Ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας)
Σκόρδο (1/2 σκελίδα)
Αλάτι όσο χρειαστεί
Παρασκευή
Επιλέγουμε να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική σάλτσα πέστο, αλλά μπορείτε ν’ αγοράσετε και έτοιμη. Βάλτε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και αναμείξτε τα με ένα μίξερ χειρός. Αφήστε τη στην άκρη.

Διαβάστε Επίσης  Σιτάρι με ντοματίνια, σταφίδες και μπούκοβο

Ζεστάνετε το νερό για τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Έπειτα, πλύνετε πολύ καλά τα ντοματίνια (ή οποιοδήποτε είδος ντομάτας χρησιμοποιείτε) και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Όταν μαγειρευτούν σχεδόν τα ζυμαρικά, σοτάρετε γρήγορα τις ντομάτες με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι.

Στη συνέχεια, σουρώστε τα ζυμαρικά, προσθέστε τα στο τηγάνι με τις ντομάτες για λίγο και τέλος προσθέστε τη σάλτσα πέστο. Κλείστε αμέσως τη φωτιά (για να μην κάψετε τη σάλτσα) και σερβίρετε με τριμμένο τυρί από πάνω.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολα και υγιεινά σνακ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *