Ναί ή όχι στο σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Ναί ή όχι στο σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Young διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν ήταν τόσο ικανοποιημένα από τη σχέση τους, συγκριτικά με τα ζευγάρια που άφησαν να περάσουν κάποια ραντεβού πριν κάνουν σεξ.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 11.000 άτομα που είχαν σταθερή σχέση και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που αποκόμιζαν από τη σχέση τους.

Διαβάστε Επίσης  Ανακαλύψτε τα οφέλη της μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με το μέλι

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι όσοι είχαν τουλάχιστον ένα χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα πριν κάνουν σεξ.

Μάλιστα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα ίσχυαν ακόμη και όταν συνεκτιμήθηκαν παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τα συναισθήματα όπως η φυλή, η μόρφωση, ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων και τα θρησκευτικά «πιστεύω».

Διαβάστε Επίσης  Φυσικές θεραπείες για τους κιρσούς

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν η σκόπιμη αναβολή της ερωτικής επαφής, επιφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση του ζευγαριού στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση