Πόσο φυσιολογικές είναι οι ερωτικές φαντασιώσεις σας;

Πόσο φυσιολογικές είναι οι ερωτικές φαντασιώσεις σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις σας είναι φυσιολογικές, περίεργες ή διεστραμμένες;

Επιστήμονες από τον Καναδά αναρωτήθηκαν και αποφάσισαν να το διερευνήσουν σε μία μελέτη η οποία για πρώτη φορά ορίζει επιστημονικά τις σεξουαλικές αποκλίσεις.

Όπως έδειξε, οι άντρες που φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με δύο γυναίκες είναι «φυσιολογικοί», ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο «φυσιολογικό» στις φαντασιώσεις μοιάζει περισσότερο με τις «50 αποχρώσεις του γκρι» – και αυτά είναι δύο μόνο από τα πολυπληθή ευρήματα της μελέτης.

Η όλη έρευνα διεξήχθη για έναν απλό λόγο, αναφέρουν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM) οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ που την πραγματοποίησαν.

Ο λόγος είναι πως μολονότι τα βασικά εγχειρίδια ψυχικών διαταραχών και ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρονται σε «ανώμαλες» ή «ασυνήθιστες» φαντασιώσεις όταν ορίζουν τις παραφιλίες (σ.σ. είναι οι «μη κανονικές» σεξουαλικές πρακτικές), ουδείς γνωρίζει ποιες ακριβώς φαντασιώσεις εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Και αυτό, διότι έως τώρα δεν είχε γίνει κάποια μελέτη που να ορίζει ποιες είναι οι «συνήθεις» και «φυσιολογικές», σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρα Κριστιάν Ζουαγιάλ, επίκουρο καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ και ερευνητή στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας του Μόντρεαλ.

«Αν και είναι καλά γνωστό πως οι παθολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι αυτές που εμπεριέχουν μη συναινετικό σεξ, προκαλούν πόνο και είναι απολύτως απαραίτητες για να νιώσει ο ασθενής σεξουαλική ικανοποίηση, δεν υπάρχουν αντίστοιχες γνώσεις για τις ασυνήθιστες ή άτυπες φαντασιώσεις», δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης  Ρόδι: Από ποιες τρεις πολύ σοβαρές ασθένειες προστατεύει

«Ο κύριος στόχος μας, λοιπόν, ήταν να δούμε ποιος είναι ο κανόνας στις σεξουαλικές φαντασιώσεις, ώστε να αποσαφηνίσουμε όλες τις άλλες».

Εκτός από το θέμα καθ’ εαυτό, μία άλλη ιδιαιτερότητα της μελέτης είναι ότι δεν διεξήχθη σε φοιτητές, όπως είθισται σε πολλές μελέτες γύρω από το σεξ, αλλά στον γενικό πληθυσμό.

Τα ευρήματα

Συνολικά 1.517 κάτοικοι του Κεμπέκ (799 άνδρες και 718 γυναίκες) μέσης ηλικίας 30 ετών, δέχθηκαν να συμπληρώσουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους, καθώς και να περιγράψουν με λεπτομέρειες την πιο αγαπημένη τους απ’ όλες.

Όπως έδειξε η μελέτη, η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό.

Εντούτοις, μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς:

* Σπάνιες φαντασιώσεις είναι το σεξ με ζώο ή παιδί

* Ασυνήθιστες φαντασιώσεις είναι το ντύσιμο με ρούχα του άλλου φύλου, το σεξ με μία ιερόδουλο, η ούρηση στον ερωτικό σύντροφο, το βίαιο σεξ με ένα μεθυσμένο άτομο που δεν έχει επίγνωση του τι κάνει.

* Τυπικές φαντασιώσεις είναι το σεξ σε ένα ρομαντικό προορισμό (για τις γυναίκες) και το σεξ με δύο γυναίκες ή/και το στοματικό σεξ από την/τον σύντροφο (για τους άντρες)

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν μάλιστα πιο έντονα απ’ ό, τι οι γυναίκες. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών θέλουν να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους.

Διαβάστε Επίσης  Ζεστό νερό με λεμόνι και μαγειρική σόδα για να μειώσετε το φούσκωμα

Αντιθέτως, παρότι οι γυναίκες φαντασιώνουν σε μεγάλο ποσοστό (30% έως 60%, αναλόγως με την ηλικία) πως τις καθυποτάσσει σεξουαλικά ένας άγνωστός τους άντρας (λ.χ. τις δένει, τις χαστουκίζει, τις αναγκάζει να κάνουν σεξ μαζί του), στην πραγματική ζωή δεν θέλουν επ’ ουδενί λόγω να το ζήσουν.

Μία άλλη διαφορά είναι πως οι γυναίκες έχουν πολύ συχνά φαντασιώσεις με τον μόνιμο σύντροφό τους, αλλά οι άντρες έχουν περισσότερες «εξωσυζυγικές» φαντασιώσεις.

Ένα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης, προσθέτουν οι ερευνητές, είναι «ο σημαντικός αριθμός μοναδικών ανδρικών φαντασιώσεων», δηλαδή φαντασιώσεων που κατά κανόνα έχουν μόνο οι άνδρες.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει το πρωκτικό σεξ ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλα άτομα, η φαντασίωση να βλέπουν την σύντροφό τους να κάνει σεξ με έναν άλλο άντρα και το σεξ με αμφιφυλόφιλα άτομα.

Τις φαντασιώσεις αυτές δεν μπορούν να εξηγήσουν οι θεωρίες της βιολογικής εξέλιξης, αλλά σε κάθε περίπτωση τα νέα ευρήματα μπορούν να εξηγήσουν ορισμένα κοινωνικά φαινόμενα, όπως ο παγκόσμιος αντίκτυπος της τριλογίας «50 αποχρώσεις του γκρι», κατά τον δρα Ζουαγιάλ.

«Το όλο θέμα είναι συναρπαστικό», είπε. Και πρόσθεσε, πως συνεχίζονται οι αναλύσεις των στοιχείων για να αναζητηθούν τυχόν μοτίβα στην εκδήλωση των φαντασιώσεων.

Πηγή:Taneaygeia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *