Κακοκαιρία: Χιόνια, χαλάζι και βροχές φέρνει η «Πηνελόπη»

Κακοκαιρία: Χιόνια, χαλάζι και βροχές φέρνει η «Πηνελόπη»

Κακοκαιρία: Χιόνια, χαλάζι και βροχές φέρνει η «Πηνελόπη»

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Αιτία για τη μεταβολή του καιρού είναι η «Πηνελόπη», ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στην Ιταλία και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και τη χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης  Υπ. Εργασίας: Έρχονται δέκα νέα προγράμματα για 80.000 ανέργους

Όπως αναφέρει το meteo.gr, η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη (29/11) με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα μέσα της εβδομάδας μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Κυριακή, η «Πηνελόπη» θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Διαβάστε Επίσης  1 Νοεμβρίου: Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων, Οσίου Δαβίδ του Γέροντος εν Ευβοία, Οσιομάρτυρος Διονυσίου

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *