ΠΟΕΔΗΝ: Με πλαστά πτυχία τουλάχιστον 200 υπάλληλοι νοσοκομείων

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Με πλαστά πτυχία τουλάχιστον 200 υπάλληλοι νοσοκομείων

Τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι νοσοκομείων εντοπίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ), αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με αφορμή την υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη για πλαστογραφία απολυτηρίου δημοτικού.

Μάλιστα, όσοι υπάλληλοι είχαν παραποιήσει τα πτυχία τους και τα λοιπά δικαιολογητικά απολύθηκαν.

Διαβάστε Επίσης  Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη δέκα ετών σε αστυνομικό - Πλαστογράφησε το βαθμό απολυτηρίου Λυκείου

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την αλλαγή του νόμου. Παράλληλα όμως επιδιώκει να αποσυνδεθεί η πλαστογραφία από την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

Συνεχίζει διευκρινίζοντας πως «κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες και έλαβαν το μισθό από το Δημόσιο».

Προσθέτει πως «οι 100 εξ αυτών έφεραν επιπλέον πτυχία μετά την πρόσληψή τους ανώτερης κατηγορίας.

Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης. Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του νόμου. Διοικητικές κυρώσεις και μάλιστα αυστηρότατες, όχι όμως ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται».

Διαβάστε Επίσης  Τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις

 

Αφήστε μια απάντηση