Τι λέει η καθαρίστρια μέσα από την φυλακή για το πλαστό πτυχίο

Τι λέει η καθαρίστρια μέσα από την φυλακή για το πλαστό πτυχίο

“Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…”.

Καθηλωτικά είναι τα όσα περιέγραψε μέσα από τη φυλακή, στον “Ταχυδρόμο” η 53χρονη μητέρα που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού. Και αντί για την πέμπτη τάξη, έγραψε ότι έχει τελειώσει και την έκτη…

“Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…”

Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια, εκτός από την ελευθερία της, της στερήθηκαν και… τα ένσημά της! Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων!

“Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.

«Ντρέπομαι. Ντρέπομαι πολύ απέναντι στους συναδέλφους μου, που εργαζόμουν τόσα χρόνια μαζί τους και τώρα ξέρουν, όπως και όλοι, ότι δεν είχα το απολυτήριο του Δημοτικού», είπε.

Τελείωσε το Δημοτικό και τώρα πηγαίνει στο Γυμνάσιο

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα και ο δικηγόρος της καθαρίστριας, μιλώντας στο newsIT.gr, η γυναίκα μετά τα όσα έγιναν, αποφάσισε να τελειώσει το Δημοτικό ενώ τώρα, έχει συνεχίσει και στο Γυμνάσιο!

Διαβάστε Επίσης  Αναδρομικά συνταξιούχων: Πώς θα κάνετε την αίτηση και τι να προσέξετε

“Όταν διαπιστώθηκε ότι ουσιαστικά έχει τελειώσει την πέμπτη και όχι την έκτη δημοτικού, πήρε το απολυτήριο της έκτης δημοτικού. Και τώρα πηγαίνει και στο γυμνάσιο. Είναι μια ηρωίδα της ζωής… Η υπόθεση εκδικάζεται την επόμενη Τετάρτη, στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. Αισιοδοξούμε… “

Η καθαρίστρια που προσκόμισε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να διοριστεί στο δημόσιο, παραμένει στη φυλακή, με την περιπέτειά της να προκαλεί αλλεπάλληλες αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Η ίδια προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη και να στηρίξει τα δύο της παιδιά, 34 και 32 ετων, που παρακολουθούν τον Γολγοθά της μητέρας τους.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρενέβη στο ζήτημα και έχει ζητήσει ήδη να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Με την επίμαχη απόφαση η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και πλέον κρατείται στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών εκτίοντας την ποινή της. Η κυρία Δημητρίου ζήτησε την απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει για να κινήσει τις διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η κ. Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της, ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Πανελλήνια οργή δίχως τέλος για τη φυλάκιση της 53χρονης

Θύελλα αντιδράσεων στους νομικούς και όχι μόνο κύκλους έχει προκαλέσει η εξοντωτική ποινή κάθειρξης για τη Βολιώτισσα καθαρίστρια Η θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει για τη δικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε στην εξοντωτική ποινή της δεκαετούς κάθειρξης η 53χρονη Βολιώτισσα καθαρίστρια, η οποία πλαστογράφησε το πτυχίο της Ε’ Δημοτικού προκειμένου να μπορεί να βρει δουλειά, δεν έχει τέλος. Απεναντίας μάλιστα.

Οι εντονότατες διαμαρτυρίες εκφράζονται διαδοχικά και ακατάπαυστα σε όλη τη χώρα, ενώ το κύμα συμπαράστασης, με αίτημα την αποφυλάκισή της, διευρύνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Το έγκλημά της ήταν πως εργαζόταν επί χρόνια, καθαρίζοντας τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, έχοντας πλαστογραφήσει τον τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου που είχε, ενώ είναι απόφοιτη της Ε΄ τάξης του Δημοτικού. Μετά την καταδίκη της από το Εφετείο, οι φυλακές αποτέλεσαν για την ίδια μονόδρομο. Οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Θήβας.

Ο εγκλεισμός της έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή και μια θύελλα αντιδράσεων, που είχε ως απαρχή τις ανακοινώσεις των συναδέλφων της του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας και του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, τις οποίες με πρωτοσέλιδο ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ηταν οι πρώτες φωνές που ορθώθηκαν απέναντι στη σκληρή δικαστική απόφαση.

Οι εξελίξεις ακολούθησαν ραγδαίες, μαζί με ένα κύμα οργής των πολιτών στα social media. Χθες Πέμπτη, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με ανακοινώσεις της Ενωσης Δικαιωμάτων, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Μανώλη Γλέζου.

Μάλιστα, η είδηση πήρε τέτοιες διαστάσεις, που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Πηγή: taxydromos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *