Κρέπες με κοτόπουλο και πράσα

Κρέπες με κοτόπουλο και πράσα

Υλικά:

1 μεγάλο πράσο
225γρ. μανιτάρια
30ml (2 κ.σ.) ηλιέλαιο
325γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
25γρ. βούτυρο
25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230ml γάλα
8 κρέπες
115γρ. τυρί γραβιέρα
60ml (4 κ.σ.) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

• Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και τσιγαρίστε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα πράσα και τα μανιτάρια και τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και τα υγρά από τα μανιτάρια να εξατμιστούν.
• Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν, ενώ στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα.
• Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ψήστε τα ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Κατεβάστε την από την φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σιγοβράστε για 2 λεπτά.
• Προσθέστε το μείγμα με το κοτόπουλο και συμπληρώστε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε υο να κρυώσει πριν γεμίσετε τις κρέπες.
• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Χωρίστε τη γέμιση με το κοτόπουλο, τα πράσα και τα μανιτάρια σε όσα κομμάτια είναι και οι τηγανίτες. Βάλτε την γέμιση σε μια επίπεδη κρέπα και τυλίξτε την σε ρολό σφιχτά ή βάλτε την στο ένα τέταρτο της τηγανίτας, διπλώστε τη μισή και ύστερα την άλλη μισή, ώστε να σχηματιστεί ένα τσεπάκι.
• Βάλτε τις γεμισμένες κρέπες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο σκεύος, σε μια μόνο στρώση. Τοποθετήστε τον ψιλό δίσκο για τρίψιμο στον Μεταλλικό λαχανοκόπτη και τρίψτε το τυρί. Ραντίστε τις τηγανίτες με την κρέμα.
• Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι οι κρέπες να ζεσταθούν καλά και το τυρί να ροδίσει και να αρχίσει να κοχλάζει. Σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.
Μία συνταγή της «Kenwood»

Διαβάστε Επίσης  Κοτο-τυροπιτάκια ολικής άλεσης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *