Αυξήστε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Αποφασίσατε με το σύντροφό σας ότι είσαστε έτοιμοι να κάνετε παιδί. Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητά σας και πρέπει να τους γνωρίζετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε επιτυχώς:

Όσο και να θέλετε να μείνετε έγκυος, δεν πρέπει αυτή σας η επιθυμία να σας αγχώσει υπερβολικά. Το άγχος είναι ο πρώτος και κύριος ανασταλτικός παράγοντας για τη γονιμότητα.

Η ηλικία παίζει ρόλο στη σύλληψη, αφού μετά τα 38 τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε, απλά καλό είναι να βρίσκεστε σε συνεννόηση με το γιατρό σας για μια σειρά από ζητήματα.

Φροντίστε να υπολογίζετε σωστά τις γόνιμες ημέρες σας, καθώς το συγκεκριμένο διάστημα οι πιθανότητες να συλλάβετε αυξάνονται κατακόρυφα.

Διαβάστε Επίσης  Θέλετε να κάνετε ένα κοριτσάκι; Ορίστε μερικοί τρόποι σύλληψης

Από εκεί και πέρα, να έχετε υπόψη ότι όσο πιο συχνά κάνετε έρωτα με το σύντροφό σας, τόσο το καλύτερο. Και εν προκειμένω δεν αναφερόμαστε στο κομμάτι της απόλαυσης…

Τέλος, δώστε μεγάλη προσοχή στον τρόπο ζωής και το βάρος σας. Η ισορροπημένη διατροφή και η μεγαλύτερη δυνατή αποχή από καταχρήσεις, δρουν καταλυτικά υπέρ της γονιμότητας.
Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση