Μάθετε τους τρόπους και βάλτε τέλος στην τριχόπτωση

Μάθετε τους τρόπους και βάλτε τέλος στην τριχόπτωση

 

Εάν βλέπετε να πέφτουν πολλές τούφες από τα μαλλιά σας στο πάτωμα θα πρέπει ανησυχείτε για αυτό.
Περίπου 15% των γυναικών, σύμφωνα με εξειδικευμένο κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών εμφανίζουν τριχόπτωση κάποια στιγμή στην ζωή τους, ενώ 40% εξ αυτών παρατηρούν εντονότερα το πρόβλημα μετά τα 40 τους χρόνια. Ακολουθήστε τα παρακάτω χρήσιμα tips των ειδικών και φροντίστε για την καλή υγεία των μαλλιών σας και καταπολεμήστε την τριχόπτωση.
Λουστείτε συχνά. Το συχνό λούσιμο, αντίθετα με όσα μπορεί να ακούγονται, βοηθά στην αποφυγή της τριχόπτωσης: Η λιπαρότητα και το σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής περιέχουν διυδροτεστοστερόνη (DHT), το ανδρογόνο που προκαλεί τριχόπτωση. Οπότε το συχνό λούσιμο βοηθά στην απομάκρυνσή του.
Προσοχή στον τρόπο που χτενίζετε τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά θα πρέπει να χτενίζονται με ήπιες, ελεγχόμενες κινήσεις και όχι συχνότερα από δύο φορές την ημέρα, γιατί το έντονο βούρτσισμα ταλαιπωρεί τα μαλλιά και μπορεί να τραυματίσει το τριχωτό.

 

Διαβάστε Επίσης  Μυστικά ομορφιάς μόνο για νύφες!
Προσέξτε τη διατροφή σας. Η καλή διατροφή και δη η συνιστώμενη ποσότητα πρωτεϊνών βοηθά σημαντικά όχι μόνο την υγεία του οργανισμού αλλά και του τριχωτού της κεφαλής.
Είναι μύθος ότι το συχνό κούρεμα δυναμώνει τα μαλλιά. Η τριχόπτωση είναι αποτέλεσμα διεργασιών που συμβαίνουν εσωτερικά, στον οργανισμό σας. Το κούρεμα βοηθά απλά στην απαλλαγή της τρίχας από ταλαιπωρημένες άκρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *