Οι διατροφικές συνήθειες που ευθύνονται για τον πόνο στο σεξ

Οι διατροφικές συνήθειες που ευθύνονται για τον πόνο στο σεξ

Το σεξ δεν είναι για όλες τις γυναίκες
συνώνυμο με την απόλαυση. Εκτιμάται ότι ποσοστό περίπου 20% του γυναικείου πληθυσμού αντιμετωπίζει πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Ο πόνος στο σεξ είναι συχνά αποτέλεσμα της συστολής των μυών του κόλπου ή της ελλιπούς λίπανσης πριν τη διείσδυση. Ωστόσο, ένας παράγοντας κινδύνου που αρκετές γυναίκες δεν γνωρίζουν είναι η διατροφή.


Συγκεκριμένα, τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα οξαλικών ενώσεων μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στην ουρήθρα. Ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν ευαισθησία στις εν λόγω χημικές ενώσεις.

Όταν περνούν στο αίμα μεγάλες ποσότητες οξαλικών ενώσεων, αυτές ενώνονται με το ασβέστιο, σχηματίζοντας κρυστάλλους. Οι κρύσταλλοι εγκαθίστανται στη συνέχεια σε ευαίσθητους ιστούς του σώματος, προκαλώντας πόνο.

Επιρρεπείς στην επιπλοκή αυτή είναι κυρίως οι γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καθώς η διαταραχή της εντερικής λειτουργίας συνεπάγεται αυξημένη απορρόφηση των οξαλικών ενώσεων.

Τροφές και ποτά/ροφήματα με σημαντική ποσότητα οξαλικών ενώσεων είναι:
– το σέλινο
– ο καφές
– τα φασόλια
– η μπύρα
– το σπανάκι
– η γλυκοπατάτα
– οι φράουλες

Μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξαλικές ενώσεις για διάστημα 3-6 μηνών οδηγεί συχνά σε υποχώρηση των ενοχλήσεων.

Πηγή: Mail Online

Διαβάστε Επίσης  Φυτική χρωστική ουσία μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *