Φυσικές φροντίδες για τη μείωση των ρυτίδων

Φυσικές φροντίδες για τη μείωση των ρυτίδων

Φυσικές φροντίδες για τη μείωση των ρυτίδων

Υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, τα οποία μπορούν να μειώσουν αυτές τις ρυτίδες που βαθαίνουν όλο και περισσότερο στο δέρμα σας λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων: απώλεια ελαστικότητας, έλλειψη ενυδάτωσης και ανεπαρκής ανάπλαση του κολλαγόνου.

Έλαιο σπόρων σταφυλιού

Το έλαιο σπόρων σταφυλιού έχει θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες που θα διατηρήσουν το δέρμα σας υγιές και νεανικό για περισσότερο καιρό. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την περιοχή γύρω από τα μάτια, αν και χρησιμοποιείται επίσης για την επούλωση πληγών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αντιστρέφουν τη διαδικασία της γήρανσης, ενώ όταν απλώνεται σε ξηρό δέρμα, το διατηρεί ενυδατωμένο, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη ρυτίδων.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη αυτή είναι σωτήρια για το ξηρό δέρμα και λιπαίνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, δίνοντάς της νεανικότερη όψη και αποτρέποντας τις μελλοντικές ρυτίδες. Κάψουλες βιταμίνης Ε είναι διαθέσιμες στα καταστήματα υγιεινών τροφών. Απλώστε τη στο δέρμα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, για τουλάχιστον μία εβδομάδα (ή περισσότερο, ανάλογα με το επίπεδο των ρυτίδων σας).

Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι τέλειο για την καταπολέμηση και την πρόληψη των ρυτίδων, ενώ επίσης ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Με καθημερινή χρήση, θα αρχίσετε να βλέπετε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μία μόλις εβδομάδα. Έπειτα συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο έλαιο μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την όμορφη εμφάνιση του δέρματός σας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας ανέπαφο

Αβοκάντο

Τα φυσικά έλαια από τον καρπό του αβοκάντο είναι πολύ αποτελεσματικά για τη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Κόψτε ένα αβοκάντο στη μέση και απλώστε λίγο από τον πολτό στην περιοχή που έχει την τάση να εμφανίζει γραμμές και ρυτίδες.

Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελεί μια ιδανική φροντίδα για τα κουρασμένα μάτια (γι αυτό περιέχεται σε τόσα πολλά προϊόντα ομορφιάς). Όμως έχει επίσης την ικανότητα να μειώνει τις ρυτίδες, το «πόδι της χήνας” και τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε φέτες ωμού αγγουριού πάνω στα μάτια σας ή να φτιάξετε έναν πολτό, αναμειγνύοντας το λιωμένο αγγούρι με λίγο κρύο νερό.

 

Χυμός πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια δεν εξασφαλίζουν μόνο βιταμίνη C. Στύψτε λίγο φρέσκο χυμό, βρέξτε με αυτόν ένα βαμβάκι και απλώστε τον πρωί και βράδυ στα σημεία όπου εμφανίζονται ρυτίδες. Σε μόλις μερικές εβδομάδες, θα παρατηρήσετε τις αλλαγές στο δέρμα σας.

Καστορέλαιο

Πρόκειται για μία από τις παλιότερες συνταγές στο βιβλίο της μείωσης των ρυτίδων. Ρίξτε λίγες σταγόνες αυτού του ελαίου στις άκρες των δαχτύλων σας και κάντε μασάζ στο δέρμα σας. Αυτό πρέπει πάντα να γίνεται πριν κοιμηθείτε. Επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε κατάλοιπα ελαίου στο πρόσωπό σας. Το μασάζ βοηθάει το έλαιο να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Mάσκα προσώπου με mango για ενυδάτωση και λάμψη

Γιαούρτι

Πλύντε και στεγνώστε καλά το πρόσωπό σας. Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας φυσικό γιαούρτι, μία κουταλιά της σούπας μέλι, μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι και 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένη μπανάνα. Όταν έχετε μια ομοιογενή κρέμα, απλώστε τη στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για δεκαπέντε λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

 

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού αποτελεί φυσικό τονωτικό για το δέρμα, μειώνοντας τις ρυτίδες και ανοίγοντας τους πόρους. Τρίψτε το χυμό πάνω στο πρόσωπο και στο λαιμό σας τη νύχτα, προσέχοντας να μην μπει στα μάτια σας. Ξεπλύντε με λίγο νερό και στη συνέχεια απλώστε κάποιο ήπιο ενυδατικό προϊόν. Να θυμάστε ότι, για μερικές ώρες μετά τη χρήση χυμού λεμονιού στο πρόσωπό σας, δεν πρέπει να βγείτε έξω ή να κάνετε ηλιοθεραπεία, επειδή μπορεί να εμφανιστούν πανάδες.

Δείτε και άλλα θέματα ομορφιάς

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *