Ποιοί είναι οι τρόποι για λεύκανση δοντιών χωρίς χρήματα

Ποιοί είναι οι τρόποι για λεύκανση δοντιών χωρίς χρήματα

Με το πέρασμα των χρόνων, το κάπνισμα, τη συχνή κατανάλωση καφεΐνης και άλλων τροφών, τα δόντια αρχίζουν να κιτρινίζουν. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, αναζητούν σήμερα φυσικούς και οικονομικούς τρόπους για δόντια πιο λευκά και λαμπερά. Η λεύκανση δοντιών είναι σημαντική, καθώς ένα όμορφο χαμόγελο πάντα ξεχωρίζει. Προκαλεί θαυμασμό και χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Λεύκανση με σόδα

Η βασική συνταγή για λεύκανση δοντιών με φυσικό τρόπο περιλαμβάνει τη σόδα. Απλά αναμειγνύετε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδας με την οδοντόκρεμα και βουρτσίζετε τα δόντια για δυο λεπτά. Μια φορά την εβδομάδα για ένα μήνα είναι το ενδεδειγμένο. Πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί μακροπρόθεσμα η συχνή χρήση της σόδας μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο σμάλτο των δοντιών. Ανάλογα την περίπτωση και το ιστορικό σας βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί το γιατρό για τη χρήση της σόδας στα δικά σας δόντια.

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας έρχεται από την Ινδία

Λεύκανση με φράουλες

Το μυστικό εδώ κρύβεται στις φράουλες, ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες. Λιώνετε μια ώριμη φράουλα, την απλώνετε στα δόντια και τρίβετε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Αφήνετε πέντε λεπτά και βουρτσίζετε κατευθείαν με την οδοντόπαστα, γιατί η ζάχαρη που περιέχουν οι φράουλες δεν πρέπει να μείνει στα δόντια. Αυτή τη συνταγή μπορείτε να την κάνετε μια φορά την εβδομάδα για τους μήνες που οι φράουλες είναι στην εποχή τους.

Απλές καθημερινές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση των δοντιών σας και να προλάβουν τους λεκέδες ή το κιτρίνισμα.

1. Μειώστε την κατανάλωση τροφών που αποχρωματίζουν τα δόντια, όπως ανθρακούχα αναψυκτικά, κρασί, τσάι, ότι περιλαμβάνει ζάχαρη, όξινες τροφές.

Διαβάστε Επίσης  Ο πόλεμος της ραγάδας: Εξαφανίστε τις ανέξοδα

2. Γενικά πίνετε πολύ νερό για να μένουν τα δόντια ενυδατωμένα. Ιδίως μετά την κατανάλωση απαγορευμένων τροφών, πίνοντας νερό καθαρίζετε το στόμα από τα υπολείμματα.

3. Συχνό βούρτσισμα τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα. Η σωστή διάρκεια του βουρτσίσματος είναι τρία λεπτά το λιγότερο.

4. Χρήση στοματικού διαλύματος. Για να απαλλαγείτε από βακτήρια του στόματος κάντε εναλλακτικά γαργάρες με αλατόνερο. Το αλατόνερο καταπραϋνει στοματικές πληγές και άφθες.

5. Καθάρισμα με νήμα ή βουρτσάκια μεσοδοντιών.

Φροντίζοντας συστηματικά τα δόντια σας βοηθάτε να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα και μειώνετε τις επώδυνες και δαπανηρές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η πρόληψη εξάλλου είναι πάντα προτιμότερη από τη θεραπεία.

ΥΓΕΙΑ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *