«Βάλε κυρ Στέφανε» – Ο γηραιότερος μπακάλης στην Ελλάδα ζει στα Τρίκαλα

Στέφανος Γώγος
Στέφανος Γώγος

Ο γηραιότερος μπακάλης στην Ελλάδα ζει στα Τρίκαλα. Αν και 95 χρόνων αρνείται να κλείσει το παντοπωλείο του που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής για περισσότερο από έναν αιώνα.

Στα ράφια υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα. Ό,τι χρειάζεται κανένας… ζάχαρη, καφέ, μακαρόνια.

Τα σούπερ μάρκετ έχουν συντρίψει τα παραδοσιακά παντοπωλεία. Όμως, ο Στέφανος Γώγος που παρέλαβε αυτό το μπακάλικο από τον παππού του, κρατάει ακόμα τις πόρτες του ορθάνοιχτες για περαστικούς και θαμώνες. 

Διαβάστε Επίσης  Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σαρωτική επικράτηση Ανδρουλάκη - «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ανοίγει μία νέα σελίδα»

«Ο Στέφανος είναι ένα πρόσωπο ιστορικό για την περιοχή. Διατηρεί ακόμη εκείνη τη φυσιογνωμία των ανθρώπων της αυθεντικής εποχής» λέει πελάτης του παντοπωλείου.

Η Άνω Παλιοκαριά που βρίσκεται δίπλα από την Πίνδο ήταν πέρασμα και εμπορικό κέντρο. Οι οικογένειες πήγαιναν τουλάχιστον μια φορά τον μήνα για τα ψώνια τους. Τα βράδια πολλοί κοιμόνταν στο μπακάλικο του κυρ Στέφανου.

«Είχε ψυχή ο κόσμος …να πηγαίνει το τραγούδι εδώ…Να γίνεται χαμός και το πρωί να φορτώνονται είκοσι τριάντα κιλά και να πηγαίνουν μεσοχώρα» περιγράφει ο κυρ Στέφανος.

Διαβάστε Επίσης  Χανιά: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Από τότε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Εκτός από τα βερεσέδια. 

Όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, στο μπακάλικο του Στέφανου Γώγου έχουν συντελεστεί μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της περιοχής. Ακόμα και γεννητούρια.  «Γεννήθηκε ένα παιδάκι εδώ. Το οποίο ο κυρ Στέφανος το βάφτισε…»

βίντεο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *