Πώς να βρείτε την ισορροπία στη ζωή σας

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι το γέλιο μειώνει την παραγωγή των ορμονών που δημιουργούν στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τα επίπεδα της ψυχική σας διάθεσης.
Πώς να βρείτε την ισορροπία στη ζωή σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν η ζωή γίνεται χαοτική επηρεάζεται η ψυχική σας υγεία. Είναι σημαντικό λοιπόν να διατηρείτε τις ισορροπίες στη ζωή σας. Δείτε πως:

1 Κοιμηθείτε
Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στη λειτουργία της μνήμης. Ο ύπνος είναι επίσης σημαντικός για την επισκευή των κυττάρων σας. Θα πρέπει να κοιμάστε μεταξύ επτά και εννέα ώρες κάθε βράδυ.
2 Κάντε σχέσεις
Η καλή κοινωνική ζωή συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου υποστήριξής σας και να σας κάνει να νιώθετε ψυχικά καλά. Μιλώντας με την οικογένεια ή τους φίλους σας σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε συμβουλές από διαφορετικές οπτικές γωνίες δίνοντάς σας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων σας.
3 Γελάτε
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι το γέλιο μειώνει την παραγωγή των ορμονών που δημιουργούν στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τα επίπεδα της ψυχική σας διάθεσης. Αφιερώστε χρόνο για να παρακολουθήσετε μια κωμωδία ή ακόμη δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα γέλιου.
4 Ισορροπήστε τη διατροφή σας
Αν ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορείτε να βρείτε την ισορροπία αρκεί να αλλάξετε κάποιες επιβλαβείς διατροφικές συνήθειες. Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε, αρκεί να είναι στις σωστές μερίδες και οι επιλογές να είναι υγιεινές. Το γεγονός ότι μπορεί να τρέχετε 20 χιλιόμετρα δεν αποτελεί δικαιολογία για να φάτε ένα μεγάλο κομμάτι cheesecake. Δεν χρειάζεται να επικεντρώνεστε υπερβολικά στις θερμίδες που καταναλώνετε, αλλά στα είδη των τροφίμων που τρώτε.
5 Ηρεμήστε
Αν και ο διαλογισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να βοηθήσει το μυαλό σας να διευθετήσει και να καθαρίσει τις σκέψεις σας ωστόσο οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως να τον κάνουν. Κάντε κάτι πιο απλό: αφιερώνετε 10 λεπτά την ίδια ώρα κάθε μέρα για να καθίσετε σε ένα ήσυχο χώρο και να βάλετε τις σκέψεις σας σε τάξη. Θα παρατηρήσετε ότι θα έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για τα πράγματα.

Το μυστικό

Ενσωματώστε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή. Δεν χρειάζεται να γραφτείτε απαραίτητα στο γυμναστήριο. Κατεβείτε από το λεωφορείο πέντε στάσεις νωρίτερα ή ίσως κάντε βαθιά καθίσματα ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί η μοναξιά οδηγεί στο… φαγητό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *