Συλλήψεις για αέριο γέλιου σε Κρήτη και Ρόδο

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

 

έγιναν οι πρώτες συλλήψεις για την πώληση του επικίνδυνου αερίου του γέλιου, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια στον Λαγανά Ζακύνθου.
Συλλήψεις για αέριο γέλιου σε Κρήτη και Ρόδο

 

Στη Χερσόνησο και τη Ρόδο, που είναι κατάμεστες από νεαρούς αλλοδαπούς τουρίστες καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται… κανονικά και όχι όπως στην υπόλοιπη χώρα, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις για την πώληση του επικίνδυνου αερίου του γέλιου, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια στον Λαγανά Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, στην Χερσόνησο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων ένας 52χρονος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ στην περιοχή καθώς διαπιστώθηκε ότι, εκτός από τα ποτά και τους καφέδες, πουλούσε στους πελάτες του και παράνομα 60 φιαλίδια και αμπούλες και 24 μπαλόνια με το αέριο «hippy crack», που πέρυσι έγινε υπαίτιο για τον θάνατο μιας 18χρονης Βρετανίδας η οποία έπεσε σε κώμα ενώ διασκέδαζε στα Μάλια.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για νοθεία τροφίμων. Ωστόσο, οι περιπολίες στις τουριστικές περιοχές έχουν αυξηθεί για να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη μόδα με το περιβόητο laughing gas ή υποξείδιο του αζώτου, όπως λέγεται επιστημονικά, που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «νέο LSD» και κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στα μπαρ.

Διαβάστε Επίσης  Επιστροφή στα θρανία: Η 40χρονη που ταξιδεύει 400χλμ για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

*** Αλλά και σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας στη Ρόδο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου ένας 47χρονος Έλληνας και δυο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 χρόνων, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση μπαλόνια με αέριο γέλιου στους πελάτες των μπαρ που λειτουργούν. Μάλιστα, τα γέμιζαν από πέντε φιάλες… νοσοκομειακού τύπου, οι οποίες κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος μπαλονιών.Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των προϊόντων, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Διαβάστε Επίσης  Χρ. Σπίρτζης: Έως το φθινόπωρο το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 

Αφήστε μια απάντηση