Tο botox επιδρά και στα συναισθήματα!

Tο botox επιδρά και στα συναισθήματα!Tο botox επιδρά και στα συναισθήματα!

Εκτός από την αδρανοποίηση του μυ που προκαλεί τη ρυτίδα, το botox φέρεται να επιδρά και στην ψυχική σφαίρα, αφού σύμφωνα με επιστημονική έρευνα μειώνει και την ένταση κάποιων συναισθημάτων.

«Όταν δεν καθίσταται δυνατή η έκφραση των συναισθημάτων μέσω του προσώπου, τότε αυτομάτως μειώνεται και η εκδήλωση των συναισθημάτων», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης, δρ Τζόσουα Ίαν Ντέιβις, από το τμήμα ψυχολογίας του Barnard College στη Νέα Υόρκη. «Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι πλεονέκτημα, ενώ σε κάποιες άλλες μειονέκτημα», σχολιάζει χαριτολογώντας ο ίδιος.
Αυτός είναι και ο πιο βασικός λόγος για τον οποίοι οι ηθοποιοί δεν κάνουν botox: διότι ακυρώνουν την αρχή του επαγγέλματός τους.
Οι ενέσεις botox λειαίνουν τις ρυτίδες παραλύοντας το μυ που κρατά διπλωμένη την επιδερμίδα.
Έτσι, όταν ο μυς έχει παραλύσει μπορεί να φαίνεται λεία η επιφάνεια του δέρματος, αλλά όταν για παράδειγμα προσπαθήσει κάποιος να εκφράσει τη στεναχώρια ή δυσαρέσκεια του, δεν θα ενωθούν τα φρύδια, ώστε να λάβει τη συνήθη χαρακτηριστική έκφραση.
Σε άλλη περίπτωση, εάν το botox έχει γίνει σε σημεία κοντά στο χείλος, δεν θα σηκώνονται οι άκρες των χειλιών για να φανεί το χαμόγελο.
«Θα χρειαστούμε περαιτέρω έρευνα ώστε να καταφέρουμε με ακρίβεια να καθορίσομε ποιος μυς αντιδρά σε ποιο συναίσθημα και ακολούθως πόσο μπορεί να επηρεαστεί», εξηγεί ο Ντέιβις.
Το botox είναι η πρώτη μη επεμβατική χειρουργική επέμβαση σύμφωνα με την Ομοσπονδία Πλαστικών και Αισθητικών Ιατρών των ΗΠΑ.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Emotions.

Πηγή : Web Only

Διαβάστε Επίσης  «Στρες»: το προφίλ του σύγχρονου δολοφόνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *