Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς έναν χωρισμό;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς έναν χωρισμό;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς έναν χωρισμό;
Να περάσει στον επόμενο
σύντροφο αμέσως ή αφού «πενθήσει» τη σχέση; Τελευταίες έρευνες και επιστήμονες του είδους απαντούν στο ερώτημα

Οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής: 

α) Να πάρετε τον χρόνο σας μετά τον χωρισμό και να μη βιαστείτε για κάτι νέο
β) Να κάνετε ένα… άλμα στο κρεβάτι κάποιου ξένου για να εκδικηθείτε τον πρώην σας.

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που θέλει τους χωρισμένους να ξεπερνούν τους πρώην τους κάνοντας σεξ με ξένους, μόνο το ένα τρίτο των χωρισμένων δηλώνει ότι έκανε ριμπάουντ σεξ, κάτι σαν το one night stand δηλαδή, αμέσως μετά τον χωρισμό του και μόλις 16% εκδικητικό σεξ. Οσοι κάνουν μια από τις δύο προαναφερθείσες επιλογές, πάντως, προτιμούν για παρτενέρ τους κάποιον φίλο τους ή κάποιον πρώην τους.

Ερευνα του πανεπιστημίου του Μισούρι διαπίστωσε ότι μόλις το 5% των ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών οι οποίοι αποφάσισαν να ξεπεράσουν το χωρισμό τους κάνοντας σεξ ήρθαν σε ερωτική επαφή με παντελώς αγνώστους. 

Το 20% είχε κάνει σεξ με τον πρώην τους, αλλά όχι με τον οποιονδήποτε, αλλά με τον αμέσως προηγούμενο από αυτόν που μόλις χώρισαν, το 21% δήλωσε ότι είχε κάνει σεξ με ένα φίλο ή ένα γνωστό και το 54% με έναν άλλον πρώην.

Η ίδια έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σεξ σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται όχι τόσο για το σεξ αυτό καθεαυτό αλλά για τα χάδια και την άνεση που προσφέρει κάποιος τον οποίο εμπιστευόμαστε και ο οποίος μας γνωρίζει καλά.

Είναι καλό το σεξ αμέσως μετά τον χωρισμό; 

Μελέτη που έγινε τον περασμένο χρόνο στη Νέα Υόρκη κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που ξεκίνησαν μια νέα σχέση σχετικά σύντομα μετά το χωρισμό τους, αισθάνθηκαν καλύτερα με το εαυτό τους και προχώρησαν τη ζωή τους ταχύτερα από ότι οι ίδιοι πίστευαν.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι άλλοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να χωνέψουν το χωρισμό τους και να αισθανθούν ξανά έτοιμοι να εμπιστευτούν το σώμα ή την καρδιά τους σε ένα νέο πρόσωπο και άλλοι προτιμούν να αποφύγουν τη… σκέψη και να ριχτούν στο σεξ για να ξεπεράσουν τον/την πρώην σύντροφό τους.

Εδώ και χρόνια λένε ότι «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός». Οι σύγχρονοι εξελικτικοί επιστήμονες, όπως η Αμερικανίδα Τζέρεμι Σίρμαν το πάει λίγο παρακάτω:

«Ο χρόνος θεραπεύει, αλλά σιγά-σιγά. Ο χρόνος σε συνδυασμό με την αλλαγή των συνθηκών θεραπεύει ακόμη πιο γρήγορα». Στο ίδιο κλίμα και ψυχολόγοι ειδικοί επί διαζυγίων που τονίζουν ότι αν και απαιτείται περίπου ένα διάστημα 1,5 χρόνου για να χωρίσει οριστικά ένα ζευγάρι (να αποδεσμευτεί ψυχικά εντελώς και να πάψει να ασχολείται με τον άλλον) και πολλοί τολμούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους μετά από αυτό το διάστημα, καλό θα ήταν να είναι πιο τολμηροί και να προσπαθούν να ξαναξεκινήσουν τη ζωή τους αμέσως μετά το χωρισμό…

Διαβάστε Επίσης  Αγχώδης διαταραχή: Αυξημένος κίνδυνος αν κατοικείτε σε αυτές τις περιοχές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *