Έγκλημα στο Μοσχάτο: Έφεση στην απόφαση που καταδίκασε τον παραολυμπιονίκη άσκησε η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος κατηγορούμενος μετά την καταδίκη του επέστρεψε στο σπίτι του καθώς του δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Έφεση στην απόφαση που καταδίκασε τον παραολυμπιονίκη άσκησε η εισαγγελέας

 

Αντιμέτωπος με τα ισόβια θα βρεθεί και πάλι 40χρονος παραολυμπιονίκης κολύμβησης ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για την δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, μέσα στο πρακτορείο του το Μάρτιο του 2017, στο Μοσχάτο.

Η εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε ένοχος ο παραολυμπιονίκης με την αναγνώριση όμως του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου που τον «έσωσε» από τα ισόβια.

Στη δίκη του ωστόσο σε δεύτερο βαθμό, όταν αυτή διεξαχθεί, ο παραολυμπιονίκης θα πρέπει να δώσει εκ νέου μάχη για να κερδίσει το ελαφρυντικό αυτό καθώς, η εισαγγελέας, στην έφεσή της, θεωρεί ότι κακώς του αναγνωρίστηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει «ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου σε δράστη, ο οποίος παρανόμως οπλοφορούσε πριν από την τέλεση του εγκλήματος για μακρύ χρονικό διάστημα, κάτι που ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει».

Στην ανακοίνωσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής σημειώνει ότι «οι Τακτικοί Δικαστές του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβιβάσει τα πρακτικά στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για να διερευνήσει τη συμμετοχή στο έγκλημα είτε ως ηθικού αυτουργού είτε ως άμεσου συνεργού είτε ως απλού συνεργού της πρώην συζύγου του αειμνήστου θύματος, για την οποία η υπεράσπισή μας με αποδεικτικά μέσα μάρτυρες φίλους του θύματος έχει υποστηρίξει ότι κατείχε στο παρελθόν το όπλο, με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του θύματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος κατηγορούμενος μετά την καταδίκη του επέστρεψε στο σπίτι του καθώς του δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Με την απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όρισε για τον 40χρονο την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ ενώ του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κατοικεί.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία στην Αττική την Πέμπτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *