Πονόδοντος: Φυσικές προτάσεις ανακούφισης

Πονόδοντος: Φυσικές προτάσεις ανακούφισης

Οι πονόδοντοι γενικά συμβαίνουν όταν η ρίζα του νεύρου του δοντιού ερεθιστεί. Οι πιο κοινές αιτίες των πονόδοντων είναι η μόλυνση, αποσύνθεση, τραυματισμός ή απώλεια δοντιού. Ο πόνος μπορεί επίσης να προκύψει όταν ένα δόντι έχει μετακινηθεί.
Ο πόνος των δοντιών και οι μολύνσεις μπορούν συνήθως να ανακουφιστούν και να θεραπευτούν
φυσικά.

Φυσικές θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν επώδυνους πονόδοντους

Αγοράστε ρίζα τζίντζερ. Κόψτε ένα κομμάτι της ρίζας τζίντζερ και καθαρίστε το. Βάλτε το κομμάτι στο στόμα σας πάνω από το δόντι που πονάει και δαγκώστε το. Ο πόνος πρέπει να υποχωρήσει πολύ γρήγορα. Κρατήστε το υπόλοιπο τζίντζερ σε ένα δοχείο στο ψυγείο και επαναλάβετε όταν χρειάζεται.
Όταν το δόντι σας πονάει ανακουφίστε το με αιθέριο έλαιο γαρύφαλου. Η ευγενόλη που περιέχει, μουδιάζει τον πονεμένο δόντι και σκοτώνει τα βακτήρια. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι ή γάζας στο λάδι γαριφάλου και αλείψτε το επάνω και γύρω από την πληγή των ούλων και του δοντιού. Επαναλάβετε όταν χρειάζεται.
Παίρνουμε ένα κουταλάκι έλαιο μαύρου κύμινου (Nigella sativa) και μισή κούπα ξίδι και το βράζουμε. Αφήνετε να κρυώσει και ξεπλύνετε το στόμα για να μειωθεί η φλεγμονή και η μόλυνση. Ξεπλένετε κάθε 2 ώρες, μέχρι ο πόνος και/ή το πρήξιμο φύγει.

Διαβάστε Επίσης  Εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας

Για το απόστημα και τη μόλυνση του δοντιού, βάλτε δύο κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι. Ρίξτε μία μικρή ποσότητα βραστού νερού στο φλιτζάνι με το αλάτι για να διαλυθεί και στη συνέχεια γεμίστε το με κρύο νερό, ώστε να φτιάξετε ένα ζεστό διάλυμα. Ξεπλύνετε το στόμα σας καλά και αργά, χρησιμοποιώντας όλο το αλμυρό νερό. Επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο). Αν αυτό δεν δουλέψει με τη πρώτη, προσπαθήστε να αυξήσετε την ποσότητα του αλατιού.

Χρησιμοποιήστε ένα ψυχρό επίθεμα ή κάτι παγωμένο, για την ανακούφιση του πόνου. Όταν έχετε πονόδοντο πιέζοντας με κάτι κρύο την εξωτερική πλευρά του στόματος σας, μπορεί συχνά να δοθεί προσωρινή ανακούφιση ειδικά αν έχετε προβλήματα ύπνου. Αν δεν έχετε ψυχρό επίθεμα, απλά πάρτε κάτι κρύο από το ψυγείο ή τον καταψύκτη.
Τα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό της μόλυνσης και στην επιτάχυνση της επούλωσης είναι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς και η βρομελίνη (bromelain).

Διαβάστε Επίσης  3 απλοί τρόποι να απαλλαγείς από το ενοχλητικό μπούκωμα της μύτης

Aποτελεσματικά είναι τα «μπουκώματα» με αφέψημα μύρου και γαρίφαλου ή το μύρο σε μορφή σκόνης πάνω στο πονεμένο δόντι.

Ομοιοπαθητική

● Eάν σας πονά το δόντι σας κι έχει κάνει απόστημα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε αντιβίωση ή αντιφλεγμονώδη. Kατάλληλο φάρμακο: Hepar Sulphur.

● Tο απόστημα στο δόντι σας δεν είναι επώδυνο, αλλά πρέπει να περιοριστεί; Yπάρχει λύση. Kατάλληλο φάρμακο: Silica.

● Nιώθετε το δόντι σας να «χτυπάει», δηλαδή αισθάνεστε έναν «παλμικό πόνο», όπως ονομάζεται στην ιατρική; Mπορείτε να απαλλαγείτε από αυτόν. Kατάλληλο φάρμακο: Belladona.

Σημείωση: Εάν ο πόνος των δοντιών σας επιδεινώνεται ή επιμένει περισσότερο από μερικές ημέρες επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *