Μάθε γιατί πρέπει να πίνεις καφέ πριν το γυμναστήριο! Οι πέντε λόγοι που κάνουν καλό

  • Post category:FITNESS

5 λόγους που μας κάνουν καλό και πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι καφέ πριν την άθληση.

Μάθε γιατί πρέπει να πίνεις καφέ πριν το γυμναστήριο! Οι πέντε λόγοι που κάνουν καλό

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι ένα από τα καλύτερα ροφήματα που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό πριν την προπόνηση βρίσκεται σε αφθονία στο ντουλάπι σου? Ψάχνεις να βρεις ποιο είναι; Κι όμως είναι ο καφές. Τώρα θα μου πεις τι καφέ; Κατά προτίμηση εσπρέσο ή ελληνικό. Πρόσεξε όμως: αυστηρά χωρίς ζάχαρη, γάλα ή κρέμα.

Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν 5 λόγους που μας κάνουν καλό και πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι καφέ πριν την άθληση. Διάβασε προσεκτικά και θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

1.Επιταχύνει την απώλεια λίπους

Ο καφές αυξάνει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη και βοηθά τα κύτταρα του οργανισμού να κάψουν περισσότερο λίπος για την παραγωγή ενέργειας.

 

2. Αυξάνει την επίδοση

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ πριν την προπόνηση λειτουργεί σαν καύσιμο στον οργανισμό αυξάνοντας την επίδοση, την ποιότητα και το χρόνο άθλησης.

 

3. Βελτιώνει τη συγκέντρωση

Ο καφές αυξάνει την πνευματική διαύγεια, βελτιώνει τη συγκέντρωση και σε κάνει πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να κάψεις περισσότερες θερμίδες την περίοδο των γιορτών

 

4. Μειώνει τους πόνους των μυών

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις αναφέρουν ότι η κατανάλωση προϊόντων με καφεΐνη πριν την προπόνηση προλαμβάνει τους πόνους των μυών, αυξάνει την αντοχή του αθλητή και τη διάρκεια της προπόνησης.

 

5. Προλαμβάνει τις ασθένειες

Ο καφές περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό. Επίσης σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, η κατανάλωση καφέ προλαμβάνει το διαβήτη, τη νόσο του Parkinson, το Alzheimer και διάφορες μορφές καρκίνου.

Αφήστε μια απάντηση