Καταβάλλεται σήμερα η β’ δόση του επιδόματος παιδιού

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου, πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β΄ δόση του επιδόματος παιδιού 2018. 

Σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου, πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β΄ δόση του επιδόματος παιδιού 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η επικείμενη πληρωμή της Β΄ δόσης αφορά τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για το νέο επίδομα παιδιού. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί με τα ποσά της Α΄ δόσης, η οποία καταβλήθηκε, πριν από το Πάσχα. Στην επικείμενη πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών οι οποίες έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Διαβάστε Επίσης  Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21, μέσω της οποίας εγκρίθηκαν ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις, θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλαν αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού 2018.

Υπενθυμίζεται πως, στις 25-27 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η πληρωμή της Γ΄ δόσης 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε Επίσης  Κυκλώνας Ζορμπάς: Εξασθενεί αλλά συνεχίζει να απειλεί

 

Αφήστε μια απάντηση