Αντηλιακό στα πέλματα (και άλλα 5 περίεργα σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να βάζεις)

 Nαι, υπάρχουν κάποια σημεία που ξεχνάμε να καλύψουμε με αντηλιακό οι περισσότερες και τα οποία είναι σούπερ σημαντικά
Αντηλιακό στα πέλματα

Το καλοκαίρι είναι εδώ, που σημαίνει παραλίες, μπικίνι και βόλτες στον ήλιο. Και είναι σίγουρο πως ξέρεις ήδη ότι πρέπει να φοράς καθημερινά το αντηλιακό σου και μάλιστα να το ανανεώνεις τακτικά όταν κάνεις δραστηριότητες. Ξέρεις όμως  που πρέπει να βάζεις αντηλιακό; Nαι, υπάρχουν κάποια σημεία που ξεχνάμε να καλύψουμε με αντηλιακό οι περισσότερες και τα οποία είναι σούπερ σημαντικά. Η δερματολόγος Fayne L. Frey, MD μας λέει ποια είναι τα σημεία που –κακώς– ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό.

Το δέρμα του κρανίου

Ναι, τα μαλλιά προστατεύουν το κρανίο, αν όμως τα έχεις χωρίστρα, το δέρμα του κρανίου είναι ευάλωτο. Φυσικά, μπορείς να φοράς καπέλο, αλλά να θυμάσαι να βάζεις αντηλιακό στα σημεία που τα βλέπει ο ήλιος.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα πετύχετε την τέλεια βάση στο μακιγιάζ

 

Τα χείλη σου

Οι βλάβες από τον ήλιο στα χείλη είναι συνηθισμένες – όπως μπορείς να πεις κι εσύ αφού χρειάζεται να φοράς κάθε μισή ώρα lip balm μετά από μια μέρα στον ήλιο. Να φοράς lip balm με SPF 30 ή υψηλότερο όχι μόνο στην παραλία αλλά και όποτε κυκλοφορείς έξω.

 

Τα αυτιά σου

Οι λοβοί των αφτιών σου χρειάζονται ηλιοπροστασία, το σημείο όμως που συνήθως ξεχνάμε είναι το «κοχύλι» του αφτιού. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος είναι εκτεθειμένο και το εξωτερικό αυτί δεν αποτελεί εξαίρεση.

Διαβάστε Επίσης  Καστορέλαιο, ροδόνερο και γάλα για τις γραμμές στο μέτωπο

Τα πέλματά σου

Το επάνω μέρος του πέλματος, το κουντεπιέ ή αλλιώς ταρσός, έχει λεπτό δέρμα και μπορεί εύκολα να πάθεις έγκαυμα.

Κάτω από τις τιράντες

Βάζεις αντηλιακό γύρω από τις τιράντες και το μαγιό σου. Πολύ συχνά όμως στην παραλία ή όταν κολυμπάς αυτά μετακινούνται και το δέρμα από κάτω τους είναι χωρίς προστασία.

Το πίσω μέρος απ΄οτα γόνατά σου

Συνήθως αυτό το σημείο το ξεχνάμε! Ωστόσο ένα έγκαυμα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή είναι πολύ επώδυνο και όπως κάθε έγκαυμα, θα πρέπει να το αποφεύγεις.

πηγή:shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *