Αυτοί είναι οι άντρες που συναντά μια γυναίκα μετά τον χωρισμό

Αυτοί είναι οι άντρες που συναντά μια γυναίκα μετά τον χωρισμό
Είσαι γυναίκα, έχεις μόλις χωρίσει, έχεις μαζέψει ότι μπορούσες από πράγματα, σκέψεις, συναισθήματα και ότι άλλο βρίσκεται σκόρπιο στο κεφάλι και το περιβάλλον σου και οδεύεις προς το να βάλεις της ζωή σου σε μια τάξη, προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα.

Μέσα στις προτεραιότητές σου είναι, μεταξύ άλλων, να βρεις κι ένα νέο ενδιαφέρον στη ζωή σου, όχι απαραίτητα για να αποκατασταθείς (διότι αυτό το «ο έρωτας με έρωτα περνάει» είναι κομματάκι υπερεκτιμημένο), αλλά για να αποκτήσεις μια ασχολία, κάτι που θα σου φέρει πίσω τον χαμένο σου ενθουσιασμό, βρε αδελφέ.

Ανοίγεις λοιπόν πανιά για νέες γνωριμίες, ωστόσο, γρήγορα διαπιστώνεις ότι κάθε άλλο παρά έτοιμη είσαι για να βρεις τον αντικαταστάτη του…. Κι αυτό γιατί μπορεί εσύ να θες απεγνωσμένα να αφήσεις μια και καλή πίσω το παρελθόν, ωστόσο αυτό φαίνεται να σε κυνηγάει και να στοιχειώνει και λιγάκι τις νέες επαφές σου (όποιου τύπου και να είναι).

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω στους τύπους άνδρα με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη μια γυναίκα μετά τον χωρισμό της, όχι απαραίτητα όπως παρουσιάζονται οι ίδιοι, αλλά όπως η χωρισμένη- που δεν γιορτάζει ποτέ- τους αντιμετωπίζει:

Α) Ο μ@λ@κ@ς

 Εμφανίζεται σε κάθε φάση της ζωής σου, αλλά σε αυτή γίνεται περισσότερο ενοχλητικός από ποτέ. Δεν μπορείς να ορίσεις τί σου τη δίνει σε αυτόν. Είναι ένα συνοθύλευμα πραγμάτων, από τη φάτσα του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα σου την πέσει, την εξυπνάδα που θα σου πετάξει και γενικώς την αύρα του στον χώρο. Ακόμη και αν δεν περάσει απαρατήρητος, καταχωρείται σίγουρα στη λίστα Don’t.

Β) Ο πέφτουλας

 Ενώ πίστευες ότι τη βρώμικη δουλειά θα την έκανε κάποιος που γενικά δεν βλέπεται, διαπιστώνεις ότι ακόμη και παλικάρια που θα μπορούσαν να έχουν τις επιτυχίες τους, τρέχουν με το βλέμμα της απελπισίας και της λιγουριάς για να βρουν μια γυναικοπαρέα και να ενώσουν τις μοναξιές τους. Είναι ο σάλιας που θα σου πει πόσο όμορφη είσαι σήμερα, πως κάπου σε έχει ξαναδεί, πως θα ήθελε να του δώσεις το κινητό σου, όμως αν τελικά δεν ενδώσεις, με την ίδια ευκολία θα πάει στην διπλανή γυναικοπαρέα για να κάνει παιχνίδι (φίλε μου, κράτα λίγο και τα προχήματα).

Γ) Ο ρομαντικός

 Πού πας ρε Καραμήτρο; Ή αλλιώς, φίλε μου, σε έφαγε η μαρμάγκα. Δυστυχώς είσαι κόκκινο πανί για μια γυναίκα που μόλις χώρισε και πιστεύει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι όλοι οι άντρες είναι ζώα. Εσύ θα της δώσεις πολύ από τον χρόνο σου, θα προσπαθήσεις να της δείξεις ότι την βλέπεις ξεχωριστή, θα της «περάσεις» με κάθε τρόπο ότι το μυαλό σου μόνο στο σεξ δεν είναι, αλλά στου κουφού την πόρτα… Δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι διαφέρεις από το πλήθος, οπότε κινδυνεύεις να μετατραπείς σε καληνυχτάκια.

Δ) Ο τρικυμία εν κρανίω
Γνωριστήκατε σε κοινή παρέα και σου φάνηκε γλυκιά φατσούλα. Πήρες τις διαβεβαιώσεις της ομήγυρης ότι πρόκειται για καλό παιδί και αποφάσισες να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να γνωριστείτε καλύτερα. Πάνω στην κουβέντα, διαπιστώνεις ότι ο τύπος κι εσύ είστε η μέρα με τη νύχτα. Από την άποψή του για τη ζωή, μέχρι τα πολιτικά και τα ενδιαφέροντα, διαπιστώνεις ότι σας χωρίζει ένα χάσμα κι εν ολίγοις δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Τον απορρίπτεις με συνοπτικές διαδικασίες με τη σκέψη ότι «αν ήθελα κάποιον να μη μπορούμε να κάνουμε χωριό, κρατούσα και τον πρώην».

Ε) Ο δεσμευμένος

Αρχίζεις να τον καλοβλέπεις, μπορείτε να συνεννοηθείτε, δείχνει σημάδια ότι ενδιαφέρεται και φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να διατηρεί επικοινωνία μαζί σου. Πάνω που αρχίζεις να σκέφτεσαι εάν είσαι έτοιμη να μπεις σχετικά γρήγορα σε μια νέα σχέση κι αν αυτό θα είχε προοπτική- διότι ο άνθρωπος φαίνεται να αξίζει- μαθαίνεις ότι ο τύπος έχει σχέση και αφού του ρίχνεις ένα εσωτερικό σιχτίρι (γιατί εξωτερικώς το παίζεις κυρία), καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που πέρασε από το μυαλό σου ότι θα μπορούσε αυτό το πράγμα να προχωρήσει.

ΣΤ) Ο χωρισμένος


Κάνεις την απαραίτητη διευκρίνηση όσο είναι νωρίς για να αποφύγεις την επανάληψη της περίπτωσης Δ. Κι εκεί που λες, πάλι καλά, δεν έχει σχέση, αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι παρότι έχει κάποιους μήνες που απέκτησε την ελευθερία του, δεν φαίνεται να την απολαμβάνει και τόσο. Μαθαίνεις μέσα σε δέκα λεπτά πού έβγαινε με την πρώην, τί έτρωγε με την πρώην, τί κολόνια φορούσε η πρώην και γενικώς παίρνεις γρήγορα το μήνυμα ότι αυτός δεν σε θέλει για γκόμενα, αλλά για να κλάψετε μαζί τους «μακαρίτες».

Ζ) Ο πρώην

 Είναι σαν να σε μυρίζεται. Λίγο η σελίδα σου στο facebook που δεν διακατέχεται πλέον από γουτσουγουνιές, λίγο οι κοινοί σας γνωστοί που δεν κρατάνε το στόμα τους κλειστό και ο πρώην κάνει και πάλι την εμφάνισή τους για να σου υπενθυμίσει «χαθήκαμε βρε» (το είχα καταλάβει και δεν με προβλημάτιζε και ιδιαίτερα). H σχέση που είχατε, ο τρόπος που χωρίσατε και η επικοινωνία στο διάστημα της προηγούμενης σχέσης σου καθορίζει και τη συνέχεια. Αλλά σε γενικές γραμμές, το έχουμε πει. Ξαναζεσταμένο φαγητό, δεν λέει.

Η) Η καβάντζα

 Οι Αμερικανοί το ονομάζουν sεx buddy ή friend with benefits. Εσύ εάν θέλεις να αποφύγεις να τον αποκαλέσεις με το όνομά του, τον λες συνοπτικά «η καβάντζα». Είναι φίλος, συνάδελφος, γνωστός, ένας βολικός άνθρωπος τελοσπάντων, με τον οποίο σου αρέσει να βγαίνεις, θέλεις να πιεις μαζί του έναν καφέ ή ένα ποτό, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σχέσης σου, τον αφήνεις για λίγο στην άκρη, για να μην έχεις μπερδέματα. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να του ξανατηλεφωνήσεις γιατί μάντεψε! Χαθήκατε! 

Κι αν μετά από όλα αυτά αποφάσισες ότι το μόνο που θα σε ενδιαφέρει από εδώ και πέρα θα είναι να περνάς καλά με τις φίλες σου, να ξέρεις ότι κάπου, κάπως κάποτε, ανάμεσα σε αυτές τις στιγμές, θα σε εντοπίσει και ο επόμενος Mr Perfect! Μη βιάζεσαι και απόλαυσε τη διαδρομή!

Πηγή:thestival
Διαβάστε Επίσης  Γιατί το μυαλό μου πάει πάντα στο κακό;

Αφήστε μια απάντηση