Όταν το παιδί ιδρώνει στον ύπνο

Όταν το παιδί ιδρώνει στον ύπνο

Είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αποφευχθεί κάνοντας απλώς τις παρακάτω ενέργειες όταν έρχεται η στιγμή να πάει για ύπνο:


.

Πρέπει να είναι κατάλληλα σκεπασμένο ανάλογα την εποχή και τη θερμοκρασία δωματίου. Γιατί αν κάνετε το κάτι παραπάνω υπό το φόβο μην κρυώσει, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να νιώσει δυσφορία.


Όπως προαναφέραμε, η θερμοκρασία δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να μην ιδρώσει το παιδί. Με μέτρο το καλοριφέρ/air condition και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να αφήσετε λίγο ανοιχτή την πόρτα.
Να αποφεύγετε τα πολλά μπαχαρικά στο βραδινό φαγητό του παιδιού, γιατί αυξάνει τη θερμοκρασία στο σώμα του και είναι βέβαιο ότι θα ιδρώσει στον ύπνο του.
Το χειμώνα, φροντίστε να φοράτε στο παιδί φορμάκια ή πυτζαμάκια από ύφασμα που να επιτρέπει στο σώμα να «αναπνέει». Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει, να το ντύνετε πιο ελαφριά.
Από εκεί και πέρα, η εφίδρωση κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου μπορεί να οφείλεται και σε παθολογικά αίτια (πυρετός κτλ). Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, να έρθετε άμεσα σε επαφή με τον παιδίατρο. 

Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Πώς θα κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το γάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *