“Πως μπορώ να χάσω 8 κιλά και πως να διώξω την κυτταρίτιδα σε κοιλιά και μπούτια;”

“Πως μπορώ να χάσω 8 κιλά και πως να διώξω την κυτταρίτιδα σε κοιλιά και μπούτια;”

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας! Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να χάσω 8 κιλά σε 2 μήνες και πως να διώξω την κυτταρίτιδα σε σημεία όπως κοιλιά και μπούτια;

Άννα Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κυτταρίτιδα είναι ή συσσώρευση λιποκυττάρων τα οποία έχουν χάσει ένα σημαντικό ποσοστό του νερού τους, η διατροφική της αντιμετώπιση άπτεται στην αποφυγή των τροφών εκείνων που προάγουν την αποθήκευση λίπους και της κατακράτησης νερού.

 

Συγκεκριμένα συστήνεται:

  • Αυξημένη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικές ουσίες που αναχαιτίζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας όπως: EPA (εικοσοπεντανοϊκό οξύ), DHA (δοσοεξανοϊκό οξύ), GLA (γ-λινολενικό οξύ), βιταμίνη Ε, φυλλικό Οξύ, βιταμίνη Β6, φλαβονοειδή (σολομός, ξηροί καρποί, σπόροι, ελαιόλαδο, θαλασσινά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πράσινο τσάι, κακάο, δημητριακά ολικής αλέσεως, ημίπαχα γαλακτοκομικά).
  • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C παίζουν επίσης εξαιρετικό διασπαστικό ρόλο στην κυτταρίτιδα, γιατί τονώνουν τα επίπεδα του κολλαγόνου στην επιδερμίδα, το οποίο προωθεί την ελαστικότητα της και διατηρεί στην σφριγηλότητα της (εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλα, οι πράσινες πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μάνγκο, το κουνουπίδι και το λάχανο).
  • Μειωμένη κατανάλωση αλατιού και τροφίμων πλούσιων σε αλάτι όπως οι κονσέρβες, τα παστά, τα πατατάκια, τα έτοιμα φάγητα τύπου fast-food μιας και το αλάτι προάγει την κατακράτηση υγρών.
  • Περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ μιας και η περίσσεια του αλκοόλ στον οργανισμό εντείνει τη λιπογένεση.
  • Σωστή ενυδάτωση. Κατανάλωση 2 λίτρων υγρών ημερησίως (όπως το νερό, ο ελληνικός ή στιγμαίος καφές, το ημίπαχο γάλα, το τσάι, οι χυμοί).
  • Μειωμένη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κορεσμένο λίπος, όπως είναι το κόκκινο κρέας, τα γλυκά, τα τηγανιτά, τα ζωικά βούτυρα, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Μειωμένη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη. Τα σάκχαρα βρίσκονται κρυμμένα σε πολλές τροφές όπως τα αρτοσκευάσματα, οι κονσέρβες, τα γλυκά.
  • Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και στην καταπολέμηση του προβλήματος της κυτταρίτιδας μιας και βελτιώνει τη λεμφική και φλεβική παροχέτευσης των ιστών καθώς επίσης συμβάλλει στην καύση και απομάκρυνση του τοπικού λίπους όπως και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.
Διαβάστε Επίσης  Χειμωνιάτικα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

 

 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Γεωργία Καπώλη

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *