Γιατί πρέπει να σταματήσετε να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά

Οι γονείς δεν θέλουν να τους βλέπουν τα παιδιά τους να τσακώνονται. Δείτε μερικούς απλούς λόγους για να σταματήσετε τις «μάχες»:
1. Αναγνωρίστε ότι ο τσακωμός μπροστά στα παιδιά δεν είναι ιδανικός
Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλά ζευγάρια δεν συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση όταν τα παιδιά βρίσκονται μπροστά είναι πραγματικά επιβλαβής. Μερικοί άνθρωποι μεγάλωσαν με τους γονείς τους να τσακώνονται όλη την ώρα και θεωρούν ότι και αυτό που κάνουν οι ίδιοι ως γονείς είναι φυσιολογικό. «Το να τσακώνεσαι μπροστά στα παιδιά σου είναι ένα από τα πιο επιζήμια πράγματα που μπορείς να κάνεις», λέει ο John Mayer, κλινικός ψυχολόγος. Συνειδητοποιώντας ότι είναι ένας από τους πρώτους λόγους για να σταματήσει.


2. Γνωρίστε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
Ό, τι κάνετε, έχει αντίκτυπο στα παιδιά σας. Τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν άγχος ή κατάθλιψη ή να έχουν φοβίες ή να είναι κακοί μαθητές στο σχολείο, λέει η Lisa Bahar, οικογενειακή θεραπεύτρια.
3. Επιλέξτε ένα μέρος για τις συζητήσεις σας
Ίσως είναι το γκαράζ, το υπνοδωμάτιο ή το υπόγειο. Πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που τα παιδιά δεν θα είναι μπροστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να φωνάζετε και βγαίνετε εκτός εαυτού, αλλά ότι η συζήτηση θα γίνεται χαμηλόφωνα προσπαθώντας να μείνει μεταξύ σας.


.

4. Στείλτε τα παιδιά έξω για να παίξουν
Όταν τα πράγματα οδηγούν σε τσακωμό, καλό είναι να κρατήσετε την υπομονή σας προτού πείτε κάτι που πραγματικά θα σας κάνει να το μετανιώσετε. Εάν πρόκειται για συζήτηση που πραγματικά πρέπει να συμβεί άμεσα, στείλτε τα παιδιά έξω για να παίξουν.
Διαβάστε Επίσης  Ασθένειες που προκαλούνται όταν η υπέρταση δεν ρυθμίζεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *