Τζίντζερ: Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας γλάστρα

3 απλά βήματα για να καλλιεργήσετε μόνοι σας τη δική σας γλάστρα με τζίντζερ

3 απλά βήματα για να καλλιεργήσετε μόνοι σας τη δική σας γλάστρα με τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένας θησαυρός της ασιατικής κουζίνας όπου θεωρείται πολύτιμος για τη μοναδική ικανότητά του να δίνει έντονη γεύση. Αυτό το μπαχαρικό είναι επίσης γνωστό για τα πολλά ιατρικά οφέλη του. Εδώ και αιώνες, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία των κρυολογημάτων, του στομαχόπονου, της ναυτίας, της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας.

Το τζίντζερ περιέχει δεκάδες από τις πιο ισχυρές φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όπως η τζιντζερόλη. Η ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή είναι σημαντική, αφού η φλεγμονή είναι η αιτία για πολλές χρόνιες παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο πόνος και οι καρδιοπάθειες. Το τζίντζερ έχει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, δηλαδή του βασικού αντιοξειδωτικού στο σώμα. Καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες βοηθά στον έλεγχο της διαδικασίας της γήρανσης.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικό κομπόστ με μηλόξυδο

.

Τζίντζερ: Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας γλάστρα

Το τζίντζερ είναι ένας θησαυρός της ασιατικής κουζίνας όπου θεωρείται πολύτιμος για τη μοναδική ικανότητά του να δίνει έντονη γεύση. Αυτό το μπαχαρικό είναι επίσης γνωστό για τα πολλά ιατρικά οφέλη του. Εδώ και αιώνες, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία των κρυολογημάτων, του στομαχόπονου, της ναυτίας, της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας

3 απλά βήματα για να καλλιεργήσετε μόνοι σας τη δική σας γλάστρα με τζίντζερ


.

1. Βάλτε σε ένα δοχείο νερό και τοποθετήστε μέσα μια ρίζα τζίντζερ. Αφήστε την όλο το βράδυ να μουλιάσει.

2. Πάρτε μια πλατιά γλάστρα και γεμίστε την με χώμα. Τοποθετήστε μέσα τη ρίζα με την πλευρά των μπουμπουκιών να κοιτάνε προς τα πάνω και καλύψτε την με το χώμα εντελώς.
3. Ποτίστε τη γλάστρα με άφθονο νερό και αφήστε τη σε σημείο που να έχει αρκετό ηλιακό φως.
Καλό είναι τα επόμενα ποτίσματα να γίνονται με σπρέι ψεκασμού ώστε να μην χαλάσει το χώμα. Θα πρέπει να γνωρίζετε, επίσης, πως το τζίντζερ μεγαλώνει με αργό ρυθμό. Οπότε μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες ώστε να το δείτε να αναπτύσσεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *