Ηράκλειο: Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φιαλιδίων με αέριο γέλιου

Ηράκλειο: Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φιαλιδίων με αέριο γέλιου

Ηράκλειο: Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φιαλιδίων με αέριο γέλιου

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Χερσονήσου καθώς οι Aρχές εντόπισαν δεκάδες δόσεις και μπαλόνια αερίου γέλιου, της επικίνδυνης αυτής ουσίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε 43 δόσεις και 200 μπαλόνια ενώ προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα συνελήφθη ο καταστηματάρχης στο χώρο του οποίου εντοπίστηκαν οι δόσεις.


.Η νέα «τρέλα» έχει φτάσει και στους δημοφιλείς ελληνικούς νεανικούς τουριστικούς προορισμούς με τις μικρές αμπούλες που περιείχαν το αέριο να έχουν αντικατασταθεί από μπαλόνια, τα οποία οι νέοι καταναλώνουν σαν τρελοί. 

Ο «χρήστης» αφού το εισπνεύσει, αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό και η αίσθηση ευχαρίστησης που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.

Από την εισπνοή του υποξειδίου του αζώτου υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου ή θάνατο από ασφυξία. Ιατρικά γνωστή ως «υποξία», συμβαίνει όταν κάποιος σταματά την αναπνοή ή αναπνέει πολύ αμυδρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οργανισμού του σε οξυγόνο

Αυτό συμβαίνει γιατί το αέριο διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Σαν συνέπειες μπορούν να παρατηρηθούν εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.

Διαβάστε Επίσης  Για να μην κάνετε ποτέ λάθος: Πότε πρέπει να αλατίζουμε το κάθε φαγητό;


.


Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση