Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας

Παρότι γνωρίζουμε πως οι ακτίνες του ηλίου είναι εξίσου βλαβερές τους χειμερινούς μήνες, οι περισσότερες αμελούμε το αντηλιακό (αυτό είναι και το πρώτο λάθος μας). 


Καθώς, όμως, ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και οι μέρες να γίνονται ολοένα και πιο ηλιόλουστες, πρέπει να αρχίσουμε να το εντάσσουμε και πάλι στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτό ισχύει ειδικά για τις γυναίκες κάτω των 30, οι οποίες αποτελούν μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες αναφορικά με τον καρκίνο του δέρματος. 


Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας!


Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα


.

To φοράμε μόνο στην παραλίαΠαρότι στην παραλία έχουμε πιο άμεση έκθεση στον ήλιο (λόγω ηλιοθεραπείας, μπάνιου κλπ), οι βλαβερές ακτίνες UV, φτάνουν στο δέρμα μας πάντοτε και παντού. Επομένως, αν το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο το πρωί (στο χωριό, στην πόλη, στη θάλασσα, στην δουλειά), πρέπει να φοράτε αντηλιακό.





Δεν χρησιμοποιούμε αρκετό


Συχνά εφαρμόζουμε μόνο ένα λεπτό στρώμα αντηλιακού για να διατηρήσουμε την κανονική υφή και όψη της επιδερμίδας μας. Αν όμως δεν χρησιμοποιούμε όσο πρέπει, τότε το αντηλιακό δεν μας προστατεύει όσο αναφέρει. Για να καλύψετε ολόκληρο το σώμα σας χρειάζεστε τουλάχιστον αντηλιακό στο μέγεθος ενός ποτηριού για σφηνάκια. Αν είστε πιο ψηλές, γεμάτες κλπ από τους περισσότερους ή έχετε πιο ευαίσθητο δέρμα από τους περισσότερους, τότε χρειάζεστε μεγαλύτερη ποσότητα.

Δεν το ανανεώνουμε



Ανεξάρτητα από το αν το SPF είναι 15 ή 50, το αντηλιακό διαρκεί για περίπου δύο ώρες. Επομένως, πρέπει να το ανανεώνετε κάθε τόσο, ειδικά στις επικίνδυνες ώρες από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Αν κολυμπούσατε ή ιδρώσατε από άσκηση, εφαρμόστε ξανά αντηλιακό αμέσως μόλις στεγνώσετε.


Το αφήνετε να χαλάσει


Μετά από κάποιο καιρό, τα συστατικά στο αντηλιακό αρχίζουν να εξασθενούν. 

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα με αβοκάντο


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *