Ξύρισμα με ξυραφάκι – Τα μυστικά για να έχεις πάντοτε τέλειο αποτέλεσμα

Ξύρισμα με ξυραφάκι – Τα μυστικά για να έχεις πάντοτε τέλειο αποτέλεσμα

 

Βήμα 1ο: Κάνε απολέπιση στην περιοχή που θα ξυρίσεις

Πολύ βασικό για να πετύχει ένα ξύρισμα με ξυραφάκι και να έχει περισσότερη διάρκεια το αποτέλεσμά του είναι πρώτα να έχεις καθαρίσει και απολεπίσει την περιοχή που πρόκειται να ξυρίσεις

. Τα οφέλη της απολέπισης είναι πολλά, όσον αφορά συγκεκριμένα στην εφαρμογή της πριν από το ξύρισμα με ξυραφάκι έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Απαλλάσσει την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαια, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνειά της,

Το ξυραφάκι (ή η ξυριστική μηχανή) δεν μπουκώνει από τα προαναφερθέντα και
Το ξύρισμα εν τέλει φτάνει πιο βαθιά προς τη ρίζα της κάθε τρίχας με αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο, δηλαδή να καθυστερείται το επόμενο ξύρισμα.

.

Για να κάνεις σωστή απολέπιση στο σώμα σου, στις περιοχές που έπειτα
θα χρησιμοποιήσεις το ξυραφάκι σου, αρκεί να διαθέτεις ένα προϊόν κατάλληλο απολέπισης και να το εφαρμόζεις με σχετικά έντονες, ανοδικές και κυκλικές κινήσεις πάνω στην προηγουμένως βρεγμένη επιδερμίδα σου. Μπορείς να προμηθευτείς από το εμπόριο κάποιο έτοιμο scrub σώματος ή να φτιάξεις μόνη σου ένα αγνό και σπιτικό απολεπιστικό προϊόν. Δες οπωσδήποτε .

Κάθε φορά, φυσικά, αφότου απλώνεις με τον τρόπο αυτό το σκραμπ σου, μην ξεχνάς να το ξεπλένεις κι έπειτα να ξεκινάς τη διαδικασία του ξυρίσματος βάσει των όσων θα σου αναφέρουμε παρακάτω

.
Βήμα 2ο: Χρησιμοποίησε το κατάλληλο προϊόν πάνω στην επιδερμίδα σου

Όπως θα έχεις διαπιστώσει, η χρήση του ξυραφιού την ώρα του μπάνιου με τη βοήθεια (γιατί βοήθεια έχουμε την εντύπωση ότι είναι…!) του αφρόλουτρου ή του σαπουνιού σου δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η διαδικασία αυτή ενοχοποιείται αφενός για την ξηρότητα στο δέρμα αφετέρου για την εκδήλωση φαγούρας και κοκκινίλων.
Εν αντιθέσει, ο αφρός ή το τζελ ξυρίσματος, η μαλακτική κρέμα μαλλιών, το γνωστό baby oil ή κάποιο οργανικό λαδάκι μπορούν να αποδειχτούν ιδανικά για ένα σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι. Όλα τους αποτρέπουν την εμφάνιση κόκκινων πόρων, φροντίζουν στο να διατηρείται απαλή και ενυδατωμένη η επιδερμίδα, ενώ παράλληλα εμποδίζουν το ξυραφάκι από το να σε κόψει. Έχεις, επομένως, στη διάθεσή σου πολλές εναλλακτικές για το τι να απλώνεις στις περιοχές που θα ξυρίζεις από εδώ και πέρα, και να έχεις κατά νου ότι είναι απαραίτητες.

Βήμα 3ο: Προτίμησε ξυραφάκια με πολλαπλές λεπίδες

Τα ξυραφάκια που έχουν μόνο μία λεπίδα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αναποτελεσματικά, ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές με πυκνές και σκληρές τρίχες. Για ένα ομοιόμορφο και με μεγαλύτερη διάρκεια αποτέλεσμα ξύρισμα με ξυραφάκι είναι προτιμότερα τα «ανδρικά ξυραφάκια», τα οποία έχουν περισσότερες λεπίδες.

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για να στεγνώσουν τα νύχια σου σε 1 λεπτό!

Βήμα 4ο: Καθάρισε το ξυραφάκι σου

Για λόγους οικονομίας είθισται συχνά να χρησιμοποιούμε τα ξυραφάκια μιας χρήσης περισσότερες φορές. Κατά τη γνώμη μας, δεν είναι καθόλου λάθος κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι λεπίδες τους παραμένουν ακόμη κοφτερές κι ως εκ τούτου αποτελεσματικές και ιδανικές για ένα τέλειο ξύρισμα με ξυραφάκι. Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στο ότι δε φροντίζουμε ώστε οι λεπίδες αυτές είναι κατάλληλες για την επιδερμίδα μας έπειτα από την πρώτη χρήση τους.
Τι χρειάζεται να γνωρίζεις και να εφαρμόζεις από εδώ και στο εξής;

Εφόσον έχεις χρησιμοποιήσει ένα ξυραφάκι, να μην το κρατάς αχρησιμοποίητο για περισσότερες από 7 έως 10 ημέρες το πολύ.

Πάντοτε να φροντίζεις να το κλείνεις με το καπάκι του.

Ποτέ να μην το αφήνεις βρεγμένο ή με τρίχες, διότι, ακόμη κι αν έχεις κλείσει το καπάκι του, τα νερά, τα προϊόντα που έχει ακουμπήσει (π.χ. σαπούνια, αφρός ξυρίσματος, λάδια κ.λπ.) θα το κάνουν να σκουριάσει κι άρα να είναι άκρως ακατάλληλο για χρήση.

Να το ξεπλένεις με νερό πολύ καλά έπειτα από κάθε χρήση και με ένα κομμάτι βαμβάκι νοτισμένο με οινόπνευμα να το απολυμαίνεις προτού το αποθηκεύσεις.

Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι για να απαλλαγείς από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

 

Βήμα 5ο: Ξυρίσου κόντρα στη φορά των τριχών σου

 

Οι τρίχες μας δε φυτρώνουν προς την ίδια κατεύθυνση σε όλο το σώμα μας. Αν κοιτάξεις το χέρι σου, παραδείγματος χάριν, θα διαπιστώσεις ότι σε ορισμένα σημεία φύονται προς τα δεξιά, σε άλλα προς τα αριστερά, αλλού προς τα κάτω κι αλλού αντίθετα. Έτσι, αν θέλεις να επιτυγχάνεις ένα τέλειο ξύρισμα με ξυραφάκι, είναι απαραίτητο να κοιτάς τη φορά της τρίχας σου και να μην κινείς το ξυραφάκι σου με μία κατεύθυνση και… ό,τι πάρει ο χάρος! Το «κόντρα στη φορά των τριχών», λοιπόν, δεν ισοδυναμεί πάντοτε και για όλες τις τρίχες με το «από κάτω προς τα πάνω», όπως πολλές από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε!
Σίγουρα, όπως και να κινηθεί το ξυραφάκι, οι περισσότερες τρίχες θα κοπούν, οπότε θα δεις κι ένα okay αποτέλεσμα. Για να εισχωρήσει βαθύτερα το ξυραφάκι κι οπότε να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμά του, καθώς επίσης και για να πάρει μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες, είναι καλύτερο να προτιμήσεις το γνωστό κι ως «κόντρα ξύρισμα».

Διαβάστε Επίσης  Οι ωφέλειες της φλούδας πορτοκαλιού

Βήμα 6ο: Κάνε μικρές και κοφτές κινήσεις

Ένα από τα μυστικά για το σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι που οι περισσότερες από εμάς είτε δε γνωρίζουμε είτε αποσιωπούμε λόγω βιασύνης κι άρα δεν το εφαρμόζουμε είναι οι μικρές και κοφτές κινήσεις. Σε αντίθεση με τη συνεχόμενη πορεία και τις μεγάλες κινήσεις του ξυραφιού, οι μικρές και κοφτές μπορούν να υποσχεθούν ένα άψογο αποτέλεσμα, δίχως γδαρσίματα, ερεθισμούς και αφυδάτωση.

.

Βήμα 7ο: Ενυδάτωσε αμέσως την επιδερμίδα σου

Αν γνωρίζεις τα βασικά γύρω από την περιποίηση της επιδερμίδας ή εάν διαβάζεις πού και πού τα άρθρα του περιοδικού μας, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούνται τα εξής βήματα: καθαρισμός – απολέπιση – ενυδάτωση. Η τόνωση μπορεί να παρεμβάλλεται μερικές φορές μεταξύ απολέπισης και ενυδάτωσης, ενώ, όταν γίνεται αποτρίχωση με τρόπους όπως το ξυραφάκι, η κρέμα και το κερί, η θέση της είναι μετά τον την απολέπιση (που δεν είναι πάντοτε απαραίτητη αλλά είναι βοηθητική).
Ως εκ τούτου, κάθε φορά που θα ακολουθείς τα παραπάνω βήματα, για να ολοκληρώνεις ένα ομοιόμορφο και άψογο ξύρισμα με ξυραφάκι θα χρησιμοποιείς κάποιο ενυδατικό προϊόν. Μπορείς να βάζεις μία ενυδατική κρέμα σώματος ή τη body lotion που διαθέτεις, αν και υπάρχει περίπτωση να περιέχει συστατικά όπως αλκοόλ που να ερεθίζουν τους ανοικτούς πόρους σου μετά το ξύρισμα. Σε τέτοια περίπτωση, πιο ασφαλής επιλογή είναι οι ενυδατικές κρέμες για μετά το ξύρισμα (τις ζητάς έτσι ακριβώς) ή ακόμα και τα λαδάκια που μόνο καλό θα σου κάνουν. Ρώτησε στο φαρμακείο της γειτονιάς σου ποιο έλαιο σου προτείνει για μετά την αποτρίχωση ή απλά χρησιμοποίησε το ελαιόλαδο που διαθέτεις στην κουζίνα σου.
Extra tip: Προτίμησε το ξύρισμα με ξυραφάκι έπειτα από έναν καλό ύπνο!
Στις περισσότερες ο βασικός ύπνος γίνεται το βράδυ, γι’ αυτό και μπορείς να ξυρίζεσαι τις πρωινές ώρες. Και γιατί αυτό; Διότι, έπειτα από έναν διαρκή ύπνο (τουλάχιστον 5 – 6 ωρών), η κούραση «έχει φύγει» από τα πόδια και τα χέρια, ιδίως εάν εργάζεσαι ή γυμνάζεσαι έντονα, εάν περπατάς πολύ στην καθημερινότητά σου και λοιπά. Έτσι, τα άκρα σου δεν είναι πρησμένα κι άρα μπορείς να επιτύχεις το σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *