Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας μπορείτε να το παραδεχτείτε; Κάτι είναι και αυτό! Από τη στιγμή που το αναγνωρίζετε θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να το διαχειριστείτε.


.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούμε να παραδεχτούμε πως ζηλεύουμε και συνήθως κρίνουμε τους άλλους για αυτό. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε τι συμβαίνει συνήθως όταν ζηλεύουμε υπερβολικά τον σύντροφό μας, πώς αντιδράει φυσιολογικά και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε μία τέτοια κατάσταση. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και η αλήθεια είναι πως η ζήλια μπορεί να φέρει αρκετά προβλήματα! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούμε να δεχτούμε τη ζήλια κάποιου προς εμάς αλλά δύσκολα μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πως κι εμείς ζηλεύουμε και μάλιστα δημιουργούμε πολλές φορές έντονες καταστάσεις. Όταν λοιπόν αντιληφθούμε πως συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο θα λέγαμε ότι είναι μία πολύ καλή αρχή για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Έτσι θα αισθανθούμε πολύ καλύτερα με τον εαυτό μας και θα μπορέσουμε πιο εύκολα να καταλάβουμε κάποιες αντιδράσεις του άλλου. Τις περισσότερες φορές καταστρέφουμε όμορφες στιγμές και δημιουργούμε εντάσεις λόγω ζήλιας. Ακόμα και αν δεν θέλουμε να μεταφέρουμε αυτό το συναίσθημα μας στον άλλον, υπάρχει μέσα μας και είναι πολύ εύκολο να μας χαλάσει τη διάθεση από τη μία στιγμή στην άλλη. Για αυτό θα λέγαμε πως η διαχείρισή της είναι κάτι που πρώτα θα ηρεμήσει εμάς και θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε κάποια δεδομένα και στην συνέχεια θα φέρει την ισορροπία στην σχέση μας.

Τον ζηλεύω υπερβολικά! Αν παραδεχτούμε πως η στάση μας είναι υπερβολική αμέσως αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Ως υποστηρικτές του «παν μέτρον άριστον» συνειδητοποιούμε πως αυτή η κατάσταση εύκολα μπορεί να μας φέρει σε αδιέξοδο. Λένε ότι η ζήλια είναι ένα σαράκι που σε τρώει και σου αλλοιώνει τόσο τη συμπεριφορά όσο και πολλά άλλα συναισθήματα. Αυτό που μπορεί να μας ηρεμήσει μέσα μας είναι η ισορροπία! Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν είμαστε ήρεμες και λογικές, είναι πως  όσο δεν μπορούμε εμείς να αντέξουμε τη ζήλια του συντρόφου μας άλλο τόσο δεν μπορεί και αυτός. Από εκεί πέρα οι αντιδράσεις του καθενός είναι διαφορετικές και ποικίλουν ανάλογα με τον χαρακτήρα και τη στιγμή. Παρακάτω θα δούμε τι μπορεί να δημιουργήσει η ζήλια σε μία σχέση και πώς θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε αν διαπιστώσετε ότι παρουσιάζετε μία τέτοιου είδους συμπεριφορά. Τα πράγματα από εδώ και πέρα είναι πιο εύκολα για εμάς αφού έχουμε αναγνωρίσει την πηγή του προβλήματος στη σχέση μας. Έτσι αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστούμε το αίσθημα της ζήλειας και να καταφέρουμε να το αφήσουμε στην άκρη για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές με τον σύντροφό μας.
Τον  ζηλεύω υπερβολικά – Γιατί;
Σε αυτό το κομμάτι του άρθρου θα αναλύσουμε τις πιθανές απαντήσεις που θα έδινε μία γυναίκα αν τη ρωτούσαμε γιατί τον ζηλεύει υπερβολικά. Οι περισσότερες γυναίκες θα λέγαμε έστω και μία από τις παρακάτω απαντήσεις ή ακόμα και όλες μαζί.  Άραγε τα παρακάτω  είναι ιδέες για να δικαιολογήσουμε τη συμπεριφορά μας;


.

1) γιατί είναι πολύ εμφανίσιμος
Ο σύντροφός μας μας αρέσει και πιστεύουμε ότι όπως τον βλέπουμε εμείς θα μπορούσε να τον δει και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Το αν είναι τόσο εμφανίσιμος όσο πιστεύουμε είναι σχετικό. Παλαιότερα έλεγαν «πάρε τα μάτια μου και κοίτα»! Οτιδήποτε θεωρούμε εμείς όμορφο  δεν σημαίνει ότι το ίδιο βλέπουν και οι γύρω μας. Θα λέγαμε πως τις περισσότερες φορές στους άντρες η γοητεία υπερτερεί της εμφάνισης. Είναι από τους βασικούς λόγους που μία γυναίκα ζηλεύει τον σύντροφό της.
2) γιατί είναι πολύ κοινωνικός
Είναι η ψυχή της παρέας, είναι πολύ κοινωνικός, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις! Δεν είναι ένας πολύ καλός λόγος για να νιώσει μία γυναίκα το αίσθημα της ζήλιας; Ο θαυμασμός που δημιουργεί είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε ζήλια.

3) γιατί μου έδωσε δικαιώματα στο παρελθόν
Αυτός είναι ένας λόγος που θα λέγαμε ότι έχει και κάποια δικαιολογία. Χάνουμε την εμπιστοσύνη μας και δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε πολύ εύκολα ώστε να ξαναβάλουμε γερές βάσεις στη σχέση μας. Δεν είναι όμως περίεργο αυτά που εμείς θεωρούμε «δικαιώματα» να μην ισχύουν, αφού απλά βλέπουμε τα πράγματα με λίγο διαφορετικό τρόπο. Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικές;
4) γιατί είναι πολύ άνετος με τις γυναίκες
Η άνεση που έχουν κάποιοι άντρες στις συναναστροφές τους με τις γυναίκες δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσουν ανασφάλειες. Δεν ξέρουμε αν απλά έχει έναν άνετο χαρακτήρα ή αν φλερτάρει.
5) γιατί είναι ερωτεύσιμος
Ο σύντροφός μας πιστεύουμε ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Πάντα τον παρατηρούν αφού  είναι ένα πρόσωπο ερωτεύσιμο. Τον ζηλεύουμε γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει όταν κάποια άλλη γυναίκα συνειδητοποιήσει αυτό που εμείς πιστεύουμε.
6) γιατί είναι πετυχημένος
Τον θαυμάζουν οι γυναίκες γιατί είναι ένας άντρας που έχει πετύχει πολλά στη ζωή του. Έχει έναν αέρα που μας κάνει να ζηλεύουμε ακόμα περισσότερο. Θεωρούμε πως μπορεί να κερδίσει με τον τρόπο του οποιαδήποτε γυναίκα.
Τον ζηλεύω υπερβολικά – Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι!
Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι που τον ζηλεύουμε υπερβολικά; Όλα τα παραπάνω θα λέγαμε πως είναι απλά σπίθες που ανάβουν τη φωτιά. Κάποια μπορεί να είναι και οι δικαιολογίες μας για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Για να δώσουμε νόημα σε αυτά που πιστεύουμε και αντιδρούμε με ζήλια. Οι πραγματικοί λόγοι που δημιουργούν συνήθως τέτοιες καταστάσεις είναι η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και φυσικά η κτητικότητα που δημιουργείται σε ένα ζευγάρι. Η ζήλια με μέτρο είναι κάτι που αισθανόμαστε όλοι ειδικά όταν είμαστε ερωτευμένοι με τον άνθρωπό μας. Είναι ένα γλυκό κομμάτι της σχέσης που μπορεί να φέρει πολλές όμορφες στιγμές ανάμεσα στο ζευγάρι αφού ο ένας αισθάνεται πόσο πολύ τον θέλει ο άλλος. Τα πράγματα όμως μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα και επικίνδυνα όταν η ζήλια είναι υπερβολική. Τότε δημιουργείται ένα πολύ περίεργο κλίμα ανάμεσα στο ζευγάρι και οι εντάσεις δεν μπορούν να λείπουν από την καθημερινότητα. Αντιλαμβάνεστε πως η υπερβολική ζήλια ξεφεύγει από αυτό που λέμε «είμαι ερωτευμένη και για αυτό νιώθω τσιμπηματάκια»!
Ουσιαστικά η υπερβολική ζήλια είναι  ένας τρόπος για να εξωτερικεύσουμε αυτά που αισθανόμαστε για τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ανασφάλειά μας δημιουργεί υπερβολική ζήλια! Πολλές γυναίκες θεωρούν πως αυτή την ανασφάλεια μας την έχουν δημιουργήσει με τον τρόπο τους. Φυσικά δεν είναι καθόλου περίεργο να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι και καθόλου περίεργο απλά να έχουμε μπερδέψει λίγο τα συναισθήματά μας. Με απλά λόγια, είμαι ανασφαλής για αυτό ζηλεύω υπερβολικά. Δεν έχω αυτοπεποίθηση, Δεν πιστεύω στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου, νιώθω λίγη δίπλα του για αυτό ζηλεύω υπερβολικά. Μήπως στα παραπάνω λόγια έχετε βρει μία αλήθεια και για τη δική σας περίπτωση. Βέβαια μπορεί ένας άντρας με τις κινήσεις του να μας δημιουργεί τέτοιου είδους συναισθήματα αλλά το πρόβλημα διογκώνεται όταν επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν. Επιμένουμε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό που λέμε πως ζηλεύουμε τον άνθρωπό μας με πολύ γλυκό τρόπο γιατί είμαστε ερωτευμένες και στην υπερβολική ζήλια που μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές. Επιπλέον η κτητικότητα, δηλαδή ο σύντροφός μου είναι δικός μου και μου ανήκει, μπορεί να ξυπνάει το αίσθημα της ζήλιας και δυστυχώς όταν δεν χρειάζεται. Εννοείται τον σύντροφό μας τον θέλουμε μόνο δικό μας όπως και αυτός εμάς αλλά δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από τα όρια  που θα κάνουν τον άλλο να αισθανθεί εγκλωβισμένος μέσα στη σχέση. Τον άνθρωπό μας τον κερδίζουμε με τη συμπεριφορά μας!
Τον ζηλεύω υπερβολικά – τι να κάνω;
Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστούμε τα ίδια μας τα συναισθήματα. Έχουμε καταλάβει πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την υπερβολική ζήλια και θέλουμε αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να δείξουμε πόσο ερωτευμένες είμαστε και πόσο αγαπάμε τον σύντροφό μας. Ίσα-ίσα που δημιουργούμε ένα σύννεφο μέσα στη σχέση το οποίο μπορεί να μην καταφέρουμε να διαλύσουμε στην πορεία. Δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη να σταματήσουμε να ζηλεύουμε κατά αυτό τον τρόπο. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να δούμε τα πράγματα από μία διαφορετική οπτική γωνία. Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως δεν μας αρέσει να κάνουμε στους άλλους αυτά που δεν αντέχουμε εμείς από τους άλλους! Όταν αντιληφθείτε πως αισθάνεστε υπερβολική ζήλια, σκεφτείτε ψύχραιμα. Σκεφτείτε αν υπάρχει βάση σε αυτή τη συμπεριφορά σας. Σκεφτείτε πόσες όμορφες στιγμές μπορείτε να χαλάσετε και πόσες άσχημες καταστάσεις μπορείτε να δημιουργήσετε. Με τον σύντροφό μας συζητάμε και λύνουμε τα θέματα που μας απασχολούν.
Μιλήστε μαζί του και μην ντρέπεστε να του πείτε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε αυτήν την υπερβολική ζήλια. Αν έχει κι ο ίδιος ένα μερίδιο ευθύνης θα καταλάβει και θα μπορέσετε να διαχειριστείτε μαζί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα στη σχέση δεν βρισκόμαστε ούτε για να καταπιεζόμαστε ούτε για να καταπιέζουμε τον άλλον. Βρίσκουμε τις ισορροπίες μας και πολλές φορές ο σύντροφός μας θα μας βοηθήσει σε αυτό. Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε την λύση αν δεν μιλάμε για αυτά και αν απλά δημιουργούμε καταστάσεις με αποτέλεσμα ο σύντροφός μας να αντιδράει. Όλοι έχουμε και τις άσχημες πλευρές του εαυτού μας οπότε μην ντρέπεστε να μεταφέρετε τις σκέψεις σας στον άνθρωπό σας. Ίσως και αυτός από την πλευρά του παρατηρήσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η συμπεριφορά του είναι υπερβολική. Κάντε την αυτοκριτική σας ανοιχτά και ζητήστε και από τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Μόνο με μία ειλικρινή συζήτηση θα διαπιστώσετε γιατί η υπερβολική ζήλια υπάρχει μέσα στη σχέση σας! Με κατανόηση και υπομονή θα μπορέσετε να βρείτε την άκρη και να βγάλετε αυτό το βλαβερό συναίσθημα από τη ζωή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *