7 σημάδια που φανερώνουν αποχή από το σεξ!

7 σημάδια που φανερώνουν αποχή από το σεξ!
7 σημάδια που φανερώνουν αποχή από το σεξ!
Το σεξ είναι μια υγιεινή συνήθεια που δύσκολα μπορείς να την αποχωριστείς. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι λόγοι, για τους οποίους η σεξουαλική ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να σταματήσει.

Είτε είναι ένα ταξίδι, είτε η πολύ δουλειά, είτε μια άσχημη ερωτική σχέση, είναι λίγες από τις πολλές αιτίες, που μας οδηγούν σε μια σεξουαλική απραγία.
Μια μη υγιή συστηματική σεξουαλική ζωή μπορεί πιθανότατα, να εμφανίσει κάποια συμπτώματα στο σώμα μας. Εδώ είναι 7 σημάδια που φανερώνουν την έλλειψη του.
Περισσότερο άγχος, στρες και νεύρα


.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι κατά τη διάρκεια του σεξ, ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικά, όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που ανεβάζουν τη διάθεση. Η έλλειψη του προκαλεί υψηλότερη πίεση στο αίμα, με αποτέλεσμα να είστε πιο επιρρεπής σχετικά με το άγχος και το στρες. Το σεξ, είναι μια συναισθηματικήανάγκη που προκαλεί μια αίσθηση χαλάρωσης και ευημερίας. Μας αποφορτίζει από τους γρήγορους ρυθμούς της ημέρας και μας κάνει δυνατούς να αντεπεξέλθουμε σε στρεσογόνες καταστάσεις.


Κακός ύπνος


Το νυχτερινό σεξ, βοηθά στο να έχουμε ένα καλό ποιοτικά ύπνο. Διεγείρει την έκκριση της οξυτοκίνης, σημαντική ορμόνη για έναν καλό ύπνο. Συνεπώς, αν έχετε απομακρυνθεί για λίγο από αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε προβλήματα αϋπνίας.


Επιρρεπής σε κρυολογήματα


Η συχνή ερωτική επαφή, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έρευνες, στο Πανεπιστήμιο Wilkes-Barre της Πενσυλβανίας, έδειξαν ότι η ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), σημαντική για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού κατά των ιών, αυξήθηκε κατά 30% σε άτομα που έκαναν σεξ μια με δυο φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μια σπάνια ή ανενεργή σεξουαλική ζωή.


Η αδράνεια φέρνει αδράνεια παντού


Ειδικά για τους άνδρες, η συχνή ερωτική επαφή, είναι απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο απομακρυνόμαστε από τις ερωτικές πράξεις, τόσο μειώνεται και η ερωτική διέγερση. Αν τυχόν μετά από πολύ καιρό, έρθει η πολυπόθητη μέρα, τότε είναι πολύ πιθανό, να εμφανιστούν σημάδια στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες και μειωμένα επίπεδα κολπικής λίπανσης στις γυναίκες. Γιαυτό μην κάνετε μεγάλα διαλείμματα!


Κατάθλιψη-χαμηλή αυτοεκτίμηση- ανασφάλεια


Σε μια σχέση, όταν δεν υπάρχει σεξ, εμφανίζονται αβεβαιότητες ανάμεσα στο ζευγάρι. Η μη συχνή ερωτική επαφή μεταξύ των συντρόφων, τους γεμίζει με ενοχές, ανασφάλεια, φόβους, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προστριβές και περεταίρω τους οδηγεί στην κατάθλιψη. Το καλό σεξ σε ένα γάμο ή σε μια σοβαρή μακροχρόνια σχέση, είναι η εγγύηση ης αγάπης, της σταθερότητας, της ευτυχίας και της ασφάλειας.


Όχι πια μολύνσεις

Διαβάστε Επίσης  Σπιτική κρέμα σώματος για ξηρή επιδερμίδα


.

Το μόνο θετικό που μπορεί να φέρει η ερωτική απραγία είναι η μείωση κατά πολύ του κινδύνου για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και μολύνσεις. Αν και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, δεν είναι τόσο απειλητικά, όταν έχουμε μια σταθερή σχέση, είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι δεν έχεις να αντιμετωπίσεις τυχόν μολύνσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων από βακτήρια που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια του σεξ. Σε αυτό, η αποχή μάς προφυλάσσει.


Προσοχή, καρκίνο του προστάτη


Μια ερευνά που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία, έδειξε ότι οι άνδρες κατά την εκσπερμάτωση απομακρύνουν δυνητικά επιβλαβείς ουσίες από τον προστάτη, οπότε έχουν ένα 20% μείωση του κίνδυνου για καρκίνο. Συνεπώς, είναι καλό να έχουμε στο μυαλό, ότι μια συστηματική ερωτική ζωή, όχι μόνο κάνει καλό στην υγεία, αλλά αποτελεί και μια καλή πρόληψη της ανάπτυξης του καρκίνου των γεννητικών οργάνων και στα δυο φύλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *