Θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά – Οι 4 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για μαλλιά βαμμένα, καμένα και κατεστραμμένα

Θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά – Οι 4 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για μαλλιά βαμμένα, καμένα και κατεστραμμένα

1.Θεραπεία για λάμψη και αποκατάσταση της φθοράς που έχει προκληθεί από θερμότητα ή βαφές:


.



Θα χρειαστείς:
  • 1 κρόκο αβγού,
  • 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο και
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:
Χτυπάς τον κρόκο από το αβγό, όπως στην ομελέτα τα αβγά. Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύεις πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Μία από τις πιο αποδοτικές χειροποίητες θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά είναι έτοιμη για χρήση. Την απλώνεις σε όλη την έκταση των μαλλιών σου, από τη ρίζα έως τις άκρες. Την αφήνεις να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένεις να φύγει όσο πιο καλά γίνεται. Αμέσως λούζεις τα μαλλιά σου με το σαμπουάν σου. Ενδεχομένως να χρειαστεί κι ένα δεύτερο χέρι.
Επιπλέον συμβουλή:
Εάν βάφεις ανοιχτά ξανθά τα μαλλιά σου, τότε μπορείς να αντικαθιστάς το ελαιόλαδο με ίση ποσότητα αμυγδαλέλαιου ή ελαίου καρύδας, δεδομένου ότι μπορεί το ελαιόλαδο να σου σκουρύνει ελάχιστα το χρώμα προς το κίτρινο. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δύσκολο για μια Ελληνίδα να διατηρήσει το πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα στα μαλλιά της (!), γι’ αυτό και προβαίνουμε στην παρούσα συμβουλή.
2.Θεραπεία για αναδόμηση των κατεστραμμένων από τα καλοκαιρινά μπάνια μαλλιών:
Θα χρειαστείς:
  • ½ αβοκάντο,
  • 1 μπανάνα,
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα κατά προτίμηση φρέσκο και
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:
Αφαιρείς με ένα κουτάλι τη σάρκα του αβοκάντο και πετάς το κουκούτσι του. Ξεφλουδίζεις την μπανάνα. Τοποθετείς μισό αβοκάντο (χωρίς φλοιό και κουκούτσι), την μπανάνα (χωρίς τη φλούδα της), το ελαιόλαδο, το (φρέσκο) γάλα και το μέλι στο μίξερ και χτυπάς όλα αυτά τα υλικά μαζί. Ακόμη μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά είναι έτοιμη για χρήση. Την εφαρμόζεις σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, από τη ρίζα έως τις άκρες. Την αφήνεις στα μαλλιά σου για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ξεπλένεις να φύγει η μάσκα από τα μαλλιά σου και, τέλος, λούζεις τα μαλλιά σου με ένα μαλακό, ει δυνατόν, σαμπουάν.
3.Θερπαεία για ξηρά, καμένα, φθαρμένα, άγρια και ταλαιπωρημένα μαλλιά:
Θα χρειαστείς:
  • 1 ώριμο αβοκάντο,
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι και
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:
Με ένα κουτάλι, αφαιρείς το εσωτερικό του αβοκάντο, βγάζοντας το κουκούτσι του. Βάζεις το αβοκάντο (χωρίς το φλοιό και το κουκούτσι του όπως είπαμε) στο μίξερ και το χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθεί. Προσθέτεις το μέλι και το ελαιόλαδο στο πολτοποιημένο αβοκάντο. Εάν το μέλι δεν είναι αρκετά ρευστό, το θερμαίνεις λίγα δευτερόλεπτα, π.χ. στο φούρνο μικροκυμάτων. Με το κουτάλι, ανακατεύεις καλά τα τρία υλικά σου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόζεις τη θεραπεία για φθαρμένα μαλλιά σε νωπά μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες. Κάνεις για ένα με δύο λεπτά ένα απαλό μασάζ στις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής. Την αφήνεις να δράσεις  για 30 λεπτά της ώρας. Ξεπλένεις πολύ καλά με μπόλικο νερό. Λούζεσαι με ένα «καλό» χέρι σαμπουάν.
4.Θεραπεία για καταπολέμηση της ψαλίδας και όγκο στα μαλλιά:
Θα χρειαστείς:
  • ½ παπάγια,
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και
  • 5 σταγόνες αμυγδαλέλαιο.
Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:
Ξεφλουδίζεις την παπάγια και αφαιρείς τα σπόρια της. Στο μίξερ, χτυπάς μισή παπάγια, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.  Μόλις το μείγμα των τριών υλικών ανακατευτεί, ρίχνεις και 5 σταγόνες από αμυγδαλέλαιο (είναι οικονομικό και μπορείτε να το προμηθευτείτε για παράδειγμα από ένα κοντινό φαρμακείο. Μάλιστα, δε χρειάζεται να πάρετε κάποιας ακριβής μάρκας αλλά χύμα.). Και η τέταρτη από τις χειροποίητες θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά είναι έτοιμη για εφαρμογή. Την απλώνεις σε στεγνά ή νωπά μαλλιά σε όλο το μήκος της τρίχας και την αφήνεις για 30 λεπτά της ώρας. Ξεπλένεις με νερό για να φύγει. Λούζεις τα μαλλιά σου με το σαμπουάν σου πολύ καλά.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να κόψεις το κάπνισμα «μαχαίρι»


.

Βασικές συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου
Είτε σκοπεύεις να ακολουθήσεις τις φυσικές και σπιτικές θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά που σου παρουσιάσαμε και που ανεπιφύλακτα σου προτείνουμε είτε γενικότερα είσαι αποφασισμένη να αποκαταστήσεις την υγεία στα μαλλιά σου με άλλους τρόπους (π.χ. με θεραπείες σε κομμωτήριο) είναι αναγκαίο πρώτα να λάβεις υπ’ όψιν σου τις παρακάτω συμβουλές:
Α) Πριν τη βαφή:
Είναι καλό να μη λούζεσαι για μερικές ημέρες προτού πας να βάψεις τα μαλλιά σου, ώστε να πιάσει καλύτερα το χρώμα κι άρα να διαρκέσει περισσότερο. Συγχρόνως, με αυτόν τον τρόπο φροντίζεις και για την υγεία των μαλλιών σας αφού όταν η ρίζα είναι φρεσκολουσμένη σημαίνει ότι δεν έχει παράξει τα απαραίτητα έλαια για την προστασία των μαλλιών και του κεφαλιού σας από τις χημικές ουσίες της βαφής.
Β) Κομμωτήριο:
Εάν θέλεις να καθαρίσεις τα μαλλιά σου από σπασίματα και ψαλίδα, είναι απαραίτητο πρώτα να πας για ένα καλό κούρεμα, ακόμα κι αν χρειαστεί να κόψεις καρέ τα μαλλιά σου. Το πρώτο κούρεμα είναι η αφετηρία για την αποκατάσταση της υγείας και της όψης των μαλλιών μας όταν είναι φθαρμένα. Γιατί στην ουσία πετάμε τις κατεστραμμένες άκρες κι αρχίζουμε φυσικές ή τεχνητές θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά από τη ρίζα μας. Έπειτα, χρειάζεσαι κούρεμα ανά 3 – 4 μήνες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου και το πόσο εύκολα σπάνε στις άκρες τους. Και, κάτι ακόμα· ΜΗΝ αφήνεις τους κομμωτές να σε κουρεύουν όπως και όσο θέλουν εκείνοι αλλά όπως και όσο κρίνεις εσύ ότι θέλεις!
Γ) Θερμότητα:
Απόφυγε τη συνεχή και άσκοπη χρήση θερμότητας. Ως γνωστόν, μηχανήματα όπως το πιστολάκι, το ισιωτικό μαλλιών και η μπουκλιέρα, αποτελούν για εμάς τις γυναίκες και τα μαλλιά μας σωτήρια εργαλεία, τα οποία δεν παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Συγχρόνως, όμως, αποτελούν και την κυριότερη πηγή για καμένες τρίχες και σπασμένα μαλλιά. Δε σου λέμε και κάτι καινούριο, θα μας πεις. Πράγματι· δε σου λέμε κάτι το νέο και άγνωστο προς εσένα. Σου λέμε, ωστόσο, κάτι που αν το τηρήσεις, τότε είναι εγγυημένη και σίγουρη η ταχεία επαναφορά των φθαρμένων μαλλιών σου στην πρότερη υγιή και λαμπερή τους κατάσταση. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, το πιστολάκι για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου γύρω στις 2 φορές την εβδομάδα και μάλιστα από κάποια απόσταση. Όσον αφορά στο ισιωτικό και τα λοιπά συμπράγαλα για τα διάφορα χτενίσματά σου, απόφυγέ τα όπως ο… «γνωστός κύριος» το λιβάνι!
Δ) Λούσιμο:
Όσο κι αν νομίζεις ότι τα μαλλιά σου «λαδώνουν» εύκολα, ξεκίνησε (με πείσμα!!) να τα λούζεις ανά 3 ημέρες το λιγότερο, μία συχνότητα που είναι η καταλληλότερη για να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά που μακραίνουν εύκολα. Αν δεις ότι στη δεύτερη ή τρίτη μέρα έχουν λαδώσει αρκετά και σε ενοχλεί, για τις πρώτες εβδομάδες της προσπάθειάς σου μπορείτε απλώς να τα λούζεις μόνο με νερό την ημέρα εκείνη. Επιπρόσθετα, σημαντικό είναι το λούσιμο να γίνεται με το σωστό τρόπο, που σημαίνει: α) ικανή ποσότητα σαμπουάν – μη βάζεις πολύ λίγο, β) μασάζ στο κεφάλι – όχι άγριο τρίψιμο κι άρα μπέρδεμα όλων των μαλλιών και γ) πολύ καλό ξέβγαλμα.


.

Δώσε προσοχή στις 4 αυτές συμβουλές μας και ξεκίνησε από σήμερα κιόλας τις σπιτικές θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά, έτσι ώστε να δεις αμέσως τα μαλλιά σου να φτιάχνουν και, μαζί με αυτά, να φτιάχνει και η διάθεση και η αυτοπεποίθησή σου!
πηγή:dynamikhgynaika.gr
Διαβάστε Επίσης  Οι ημικρανίες αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *