Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο

Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο
Πολλά προϊόντα του εμπορίου που προορίζονται τόσο για την επιδερμίδα όσο και για τα μαλλιά περιέχουν μέλι σε διάφορες μορφές του ή συστατικά του μελιού. Γιατί, λοιπόν, να μη
χρησιμοποιούμε το αγνό μελάκι που διαθέτουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας για συνταγές ομορφιάς που θα φτιάχνουμε από μόνες μας;


.

Το γυναικείο διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει μαζέψει για εσένα τις καλύτερες συνταγές για μάσκες μαλλιών με μέλι. Επίλεξε τη μάσκα μαλλιών με μέλι που θεωρείς ότι σου ταιριάζει περισσότερο!
Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο
1)Μάσκα μαλλιών με μέλι: Θρέψη, ενυδάτωση, ταλαιπωρημένα, ατίθασα μαλλιά
Η πρώτη χειροποίητη μάσκα για τα μαλλιά σου περιέχει μόνο ένα συστατικό, το μέλι. Το μέλι είναι εξαιρετικά θρεπτικό καθώς και ενυδατικό για την τρίχα, ενώ μπορεί παράλληλα να θεραπεύσει μαλλιά ταλαιπωρημένα, άγρια, ξηρά, ατίθασα, ακόμα και κατεστραμμένα από θερμότητα ή ντεκαπάζ μαλλιά.
Θα χρειαστείς:
  • Κάμποση ποσότητα μελιού (δεν έχει σημασία τι μέλι θα προτιμήσεις, ενώ όσον αφορά στην ποσότητά του δε γίνεται να είμαστε ακριβείς διότι εξαρτάται από το μήκος και τον όγκο των μαλλιών σου.
Διαδικασία παρασκευής:
Μιας και η εν λόγω σπιτική συνταγή αποτελείται από ένα μόνον υλικό, η παρασκευή της είναι πιο απλή κι από απλή! Λόγω του ότι το μέλι είναι αρκετά παχύρρευστο, αυτό που χρειάζεται να γίνει προκειμένου να μπορέσει να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά σου ή στα σημεία όπου το βάλεις (μπορεί για παράδειγμα να θες να το βάζεις μερικές φορές μόνο στις ρίζες για τις καμένες κι ατίθασες φύτρες ή μόνο στις άκρες για την ψαλίδα) είναι να το ζεσταίνεις πρώτα σε κάποιο σκεύος / μπολάκι. Εάν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, π.χ., μπορείς να βάζεις εκεί το μέλι σου για μισό λεπτό έως ότου γίνει πιο υγρό κι άρα πιο διαχειρίσιμο.


.

2)Μάσκα μαλλιών με μέλι και ελαιόλαδο: Εις βάθος ενυδάτωση, λείανση, απαλότητα, άγρια ή / και ξηρά μαλλιά
Θα χρειαστείς:
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι (οποιουδήποτε είδους) και
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Διαδικασία παρασκευής:
Για αυτήν τη μάσκα μαλλιών με μέλι έχεις δύο εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής: Α) Μπορείς να λιώσεις όπως προαναφέραμε το μέλι σου για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε να υγροποιηθεί κι έπειτα να προσθέσεις το ελαιόλαδο και να ανακατέψεις με ένα κουταλάκι το μείγμα σου. Β) Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις πρώτα το μέλι κι εν συνεχεία το ελαιόλαδο εντός ενός σκεύους και να τα ανακατέψεις πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με τον αβγοδάρτη, ή ακόμη και να τα ανακατέψεις στο μίξερ, μιας και το μέλι δε θα έχει λιώσει σε αυτήν την περίπτωση κι άρα θα πρέπει κάπως να αναμειχθεί με το ελαιόλαδο.
3)Μάσκα μαλλιών με μέλι, γάλα και ελαιόλαδο: Θρέψη σε βάθος, λάμψη, όγκος, άτονα, θαμπά μαλλιά
Το μέλι έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο σε μαλλιά ξηρά, άγρια, ταλαιπωρημένα και βαμμένα (ειδικά εάν έχουν περάσει από ντεκαπάζ) αφού κατορθώνει και τα ενυδατώνει εις βάθος. Το γάλα, με την πρωτεΐνη που περιέχει άφθονη, συμβάλλει στη διατήρηση της δομής της τρίχας κι επομένως την κάνει δυνατή κι ανθεκτική στο σπάσιμο και στη δημιουργία ψαλίδας. Εκτός της πρωτεΐνης, το γάλα ως γνωστόν περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, το οποίο διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην παραγωγή της κερατίνης, της κύριας αυτής ουσίας της τρίχας. Όσον αφορά στο ελαιόλαδο, αφενός συντείνει στον έλεγχο της λιπαρότητας – ξηροδερμίας του τριχωτού της κεφαλής, αφετέρου ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την τρίχα χάρη στη βιταμίνη Α, τη βιταμίνη Ε και τα μονοακόρεστα λιπαρά που ενέχει. Συμπέρασμα: ο συνδυασμός των τριών αυτών υλικών είναι θαυματουργός!
Θα χρειαστείς:
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (οποιουδήποτε είδους),
  • ½ κούπα γάλα (κατά προτιμήσει φρέσκο) και
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Διαδικασία παρασκευής:
Ζεσταίνεις ελαφρώς το γάλα έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να λιώσει το μέλι σου πιο εύκολα. Στο σκεύος όπου ζέστανες το γάλα, αφού το αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις το μέλι στην αναγραφόμενη ποσότητα και ανακατεύεις με ένα πιρούνι πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν τα δύο αυτά υλικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος, προσθέτεις και τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ανακατεύεις πάλι λίγο ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα, μία όσο το δυνατόν πιο λεία μάσκα μαλλιών με μέλι.

Διαβάστε Επίσης  Οι επιπτώσεις της ζάχαρης στην ψυχική υγεία των ανδρών
4)Μάσκα μαλλιών με μέλι, ελαιόλαδο νερό και κανέλλα: Καταπολέμηση των ελεύθερων φυτρών, λάμψη, ενυδάτωση σε κάθε τύπο μαλλιών
Ένα συστατικό που δεν έχουμε συνηθίσει ίσως να ακούμε σε τέτοιου είδους σπιτικές συνταγές είναι η κανέλλα, που είναι πολύ βασική για την εν λόγω χειροποίητη μάσκα μαλλιών με μέλι. Η μυρωδιά και μόνο της κανέλλας χαρίζει ευεξία, ενώ ως συστατικό της μάσκας μαλλιών καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Θα χρειαστείς:
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας μέλι (οποιουδήποτε είδους),
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και
  • 1 – 3 κουταλιές της σούπας νερό από τη βρύση (η ποσότητά του εξαρτάται από το πόσο ρευστό ή όχι είναι το μείγμα που έχετε και που θέλετε να φτιάξετε).
Διαδικασία παρασκευής:
Σε ένα σκεύος / μπολ, βάζεις το μέλι της προτίμησής σου, το ελαιόλαδο, την τριμμένη κανέλλα και μία κουταλιά της σούπας νερό (για αρχή) κι ανακατεύεις με ένα πιρούνι ή τον αβγοδάρτη πολύ καλά προκειμένου να αναμειχθούν όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα τα υλικά σου. Αν δεις ότι το μείγμα σου είναι δύσκολο προς διαχείριση, απλά προσθέτεις λίγο ακόμη νερό από τη βρύση. Σίγουρα, για την εν λόγω μάσκα μαλλιών με μέλι, θα μπορούσες πρώτα να λιώσεις λίγο το μέλι έτσι ώστε μετά όλα τα υλικά σου να αναμειχθούν μετά πιο εύκολα με τη χρήση ενός κουταλιού.
5)Μάσκα μαλλιών με μέλι, ελαιόλαδο και αβγό: Ειδικό για την επαναφορά της τρίχας έπειτα από καταστροφή της (λόγω ντεκαπάζ, πρέσας κ.λπ.), τόνωση, απαλότητα
Θα χρειαστείς:
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (οποιουδήποτε είδους),
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο και
  • 1 κρόκο αβγού.
Διαδικασία παρασκευής:
Για αρχή, χτυπάς τον κρόκο από ένα αβγό, όπως θα χτυπούσες τα αβγά για να φτιάξεις ομελέτα! Στο πιάτο / μπολ αυτό, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το μέλι σου στις κατάλληλες ποσότητες. Αναφορικά με το μέλι, μπορείς πάλι για ευκολία στη διαχείριση και χρησιμοποίηση να το έχεις πρώτα θερμάνει για να έχει υγροποιηθεί. Ανακατεύεις τα τρία υλικά σου μεταξύ τους και η μάσκα μαλλιών με μέλι, ελαιόλαδο κι αβγό είναι έτοιμη για χρήση.
Οδηγίες χρήσης / εφαρμογής για όλες τις μάσκες μαλλιών:
Και οι πέντε σπιτικές μάσκες μαλλιών με μέλι μπορούν να εφαρμοστούν στα μαλλιά με πανομοιότυπο τρόπο. Αφού έχεις παρασκευάσει σύμφωνα με τις οδηγίες τη μάσκα που επιθυμείς, πολύ απλά την απλώνεις στα σημεία που επιθυμείς. Οι μάσκες είθισται να απλώνονται άλλοτε από τη μέση και κάτω (δηλαδή από την περιοχή πίσω από τα αφτιά έως τις άκρες) κι άλλοτε σε ολόκληρο το μαλλί. Εάν φροντίζεις να χρησιμοποιείς μάσκα για τα μαλλιά σου 2 φορές την εβδομάδα, τότε καλό είναι να αποφεύγεις να την απλώνεις κάθε φορά παντού και να την απλώνεις μία φορά σε όλο το μαλλί, μία φορά στις άκρες. Εάν χρησιμοποιείς τη μάσκα 1 φορά την εβδομάδα έως 1 φορά στις 10 – 15 ημέρες, τότε είναι προτιμότερο να την απλώνεις σε ολόκληρο το μαλλί σου. Το άπλωμα γίνεται ασφαλώς με τα χεράκια σου σε μαλλιά στεγνά και όχι φρεσκολουσμένα. Για την ακρίβεια, επειδή μετά από την εφαρμογή όλων αυτών των μασκών θα χρειαστεί να λουστείς, καλό είναι να επιλέγεις βάζεις τη μάσκα που σου αρέσει ακριβώς πριν την ώρα που σκοπεύεις να κάνεις μπάνιο. Κατόπιν, αφού απλωθεί η μάσκα, μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά ανάμεσα στα εξής: Α) Να αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω με τη μάσκα μαλλιών με μέλι, Β) Να τα πιάνεις πάνω με ένα κλάμερ, Γ) Να τα τυλίγεις με μία βαμβακερή πετσέτα ή Δ) Να τα τυλίγεις με μία μεμβράνη τροφίμων. Κάθε μάσκα μαλλιών πρέπει οπωσδήποτε να παραμένει απείραχτη στο μαλλί σου το λιγότερο για 15 λεπτά της ώρας. Βέβαια, όσο περισσότερο την αφήνεις, τόσο το καλύτερο. Από 20 λεπτά, μισή ώρα δηλαδή έως και ολόκληρο το βράδυ που κοιμάσαι.
Οδηγίες αφαίρεσης για όλες τις μάσκες μαλλιών:
Κάθε φορά, αφού παρέρχεται το χρονικό διάστημα των 15 λεπτών τουλάχιστον, μπορείς να αφαιρείς τη μάσκα μαλλιών με μέλι που έχεις χρησιμοποιήσει λούζοντας τα μαλλιά σου. Πάντα λέμε ότι ένα πιο μαλακό, ήπιο σαμπουάν είναι προτιμότερο, όχι βέβαια κι απαραίτητο. Απαραίτητα είναι τα δύο χέρια σαμπουάν μετά τη χρήση οποιασδήποτε μάσκας μαλλιών από τις παρουσιαζόμενες. Ένα tip για να βγαίνει πιο εύκολα η μάσκα από τα μαλλιά σου, ειδικά εάν περιέχει ελαιόλαδο, είναι το εξής: να βάζεις το πρώτο χέρι σαμπουάν χωρίς να έχεις πρώτα βρέξει τα μαλλιά σου, διότι όταν είναι βρεγμένα λόγω του ελαίου ή και του μελιού γλιστράει η τρίχα και δεν ξεπλένεται καλά η μάσκα. Αντιθέτως, όταν είναι εντελώς στεγνά και μπει από πάνω σαμπουάν, μπορεί να μην μπορέσει να απλωθεί παντού ούτε να κάνει αφρό, αλλά η μάσκα μαλλιών με μέλι θα ξεπλυθεί από το πρώτο χέρι κι άρα με το δεύτερο χέρι μαλλιών λούζονται τα μαλλιά σαν από την αρχή.
Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή;
Η συχνότητα επανάληψης της χρησιμοποίησης των ανωτέρων σπιτικών συνταγών ποικίλοι ανάλογα με τη δική σου διάθεση για ενασχόληση με τον εαυτό σου και φροντίδα των μαλλιών σου. Συνήθως, ανεξάρτητα από τύπο μαλλιών κι επιδερμίδας, προτείνεται η χρήση μιας μάσκα μαλλιών 1 φορά ανά βδομάδα. Είναι μία πολύ καλή συχνότητα να εφαρμόζεις κι οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες  χειροποίητες μάσκες. Εάν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο κι όρεξη, μπορείς να βάζεις μία μάσκα μαλλιών με μέλι ανά 3 – 4 ημέρες, πριν λουστείς. Τουλάχιστον, όμως, 1 φορά στο 10ήμερο ή στο 15ήμερο είναι πολύ βασικό να εφαρμόζεται μία μάσκα στα γυναικεία μαλλιά προκειμένου να παραμένουν όμορφα, λαμπερά, κομψά, ενυδατωμένα, δυνατά, με όγκο, λάμψη κι απαλότητα, ενώ παράλληλα να αποφεύγεται η θαμπάδα, η αγριάδα, η όψη ταλαιπωρίας και η δημιουργία ψαλίδας στις άκρες τους.


.

https://www.dynamikhgynaika.gr/mallia/maska-mallion-me-meli/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *