3ο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο

3ο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο
3ο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο


.


Tην Παρασκευή 1η Ιουνίου ξεκινά στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, το 3ο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, που γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Θέλουμε καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες» είναι το μήνυμα που θα στείλουν οι καλλιτέχνες, μέσα από εντυπωσιακά γλυπτά από άμμο, ύψους ακόμα και τριών μέτρων.

Το φεστιβάλ επαγγελματικής γλυπτικής στην άμμο, που ξεκίνησε στην Αμμουδάρα το 2016, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη.



Τα έργα, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν, όπως και πέρυσι, στις παραλίες της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής. Εφέτος μάλιστα το φεστιβάλ θα γίνει σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας, αντί για δύο που ήταν το 2017.

Ο μοναδικός στο είδος του θεσμός διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί το παιδί μου δεν θέλει το μπιμπερό;


.



Γλυπτά θα φιλοτεχνήσουν:Ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής, Γιούρι Μίσκο,  η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία, Λουτμίλα Μίσκο, ο Ρουμάνος εικαστικός Γκαμπιέλ Γκράμα και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης, Αμαλία Φλώρου και Μανώλης Χαρκούτσης.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα το φεστιβάλ και αν το θελήσουν, να δημιουργούν κοντά στους γλύπτες, τα δικά τους έργα τέχνης από άμμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *