Γιατί η Meghan και ο Harry επέστρεψαν πίσω τα γαμήλια δώρα αξίας εκατομμυρίων ευρώ;

Γιατί η Meghan και ο Harry επέστρεψαν πίσω τα γαμήλια δώρα αξίας εκατομμυρίων ευρώ;
Γιατί η Meghan και ο Harry επέστρεψαν πίσω τα γαμήλια δώρα αξίας εκατομμυρίων ευρώ;

Μολονότι ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είχαν δημόσια πει πως δεν θέλουν να λάβουν δώρα για το γάμο τους και είχαν ζητήσει αντί για δώρα στους ίδιους, ο κόσμος να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, τελικά χιλιάδες δώρα έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στο παλάτι, αλλά πολλά από αυτά επιστράφηκαν σε αυτούς που τα έστειλαν.


.

Μάλιστα βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω δώρα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ).


Για ποιο λόγο όμως το ζευγάρι δεν δέχτηκε αυτά τα δώρα;


Δημοσίευμα της βρετανικής Express εξηγεί πως στους γάμους των μελών της βασιλικής οικογένειας δεν γίνονται δεκτά δώρα που έχουν αποσταλεί για διαφημιστικούς σκοπούς και εξηγεί πως μολονότι αυτό είναι γνωστό, χιλιάδες εταιρείες έστειλαν δώρα τους στον πριγκιπικό γάμο με την ελπίδα πως ίσως οι Meghan και Harry τα χρησιμοποιήσουν και άρα διαφημίσουν τα προϊόντα τους. 
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπορούν να δεχτούν δώρα από εταιρείες αλλά όχι αν αυτά έχουν σταλεί με κίνητρο τη διαφήμιση.


Μάλιστα ένα από τα πιο περίεργα τέτοια δώρα ήταν αυτό που έστειλε η εταιρεία Bags of Love, που ειδικεύεται στα custom μαγιό. Η εταιρεία έφτιαξε ασορτί μαγιό και μπικίνι για τους Harry & Meghan με την ελπίδα πως θα το φορέσουν στο μήνα του μέλιτος!


.

Μια αντίστοιχη απαγόρευση ισχύει όχι μόνο για τις εταιρείες, αλλά και για τα δώρα απλών ανθρώπων . Το άρθρο εξηγεί πως το ζευγάρι δεν μπορεί να δεχτεί δώρα ούτε από απλούς πολίτες τους οποίους δεν γνωρίζει αν υπάρχουν ακόμα και απλές υποψίες πως το δώρο έχει γίνει με σκοπό την εκμετάλλευση ή κάποιο άλλο δόλιο κίνητρο.
Γενικά υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο συμβούλων που ελέγχει τα δώρα και εξετάζει το αν τελικά αυτά θα γίνουν δεκτά και πράγματι χιλιάδες δώρα γυρίστηκαν πίσω.
Διαβάστε Επίσης  Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβει η επίμονη δίψα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *