Παχίρα (Money Tree)


.

Θάμνος ή δέντρο αειθαλής, με φύλλα σύνθετα, παλαμοσχιδή, μήκους έως και 30 εκατοστών, λαμπερά, φωτεινά, σκουροπράσινα, επάκρια μακριών μίσχων. Ανάπτυξη αργή έως μέτρια.
Κορμός χονδρός, ξυλοποιημένος. Πολλές φορές μετά από παρεμβάσεις κλαδέματος, δημιουργούνται 3 έως 5 κορμοί οι οποίοι πλέκονται μεταξύ τους (παγιδεύουν την τύχη και τα χρήματα στο σπίτι που υπάρχει το φυτό, σύμφωνα με την θεωρεία του feng-shui).

Προέρχεται κυρίως από την Αυστραλία και την Ασία. Το φυτό των χρημάτων ονομάζεται έτσι, επειδή πιστεύεται ότι φέρνει πλούτο και ευημερία στο Κινέζικο σύστημα του feng shui, στην αρχαία τέχνη της εναρμόνισης των εσωτερικών χώρων μέσω της στρατηγικής τοποθέτησης των επίπλων, των φυτών και άλλων συνηθισμένων αντικειμένων του σπιτιού.
Ασχέτως του αν φέρνει ή όχι υλικό πλούτο, η παχίρα αποτελεί ένα ισχυρό και αποτελεσματικό καθαριστικό αέρα λόγω της προτίμησης που έχει στις πτητικές ουσίες που είναι γνωστές ως VOC και προέρχονται από συνθετικά χαλιά και τεχνητά χρώματα. Έχοντας μακριά, μεγάλα φύλλα, μην εκπλαγείτε αν η παχίρα καταλάβει σταδιακά και αργά το δωμάτιό σας.
Μπορείτε φυσικά να την κλαδεύετε, αν θέλετε να διατηρήσετε πιο μικρό το φυτό σας. Προτιμά το έμμεσο φως και χρειάζεται συχνό πότισμα. Πρέπει να γνωρίζετε ωστόσο ότι τα φύλλα της είναι τοξικά αν καταναλωθούν, γι΄ αυτό προσέξτε σε περίπτωση που έχετε σκύλο, γάτα ή παιδιά.

Διαβάστε Επίσης  Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *