Τόσα εκατομμύρια μικρόβια σε «φορτώνει» μία επίσκεψη στο γυμναστήριο

Τόσα εκατομμύρια μικρόβια σε «φορτώνει» μία επίσκεψη στο γυμναστήριο
Τόσα εκατομμύρια μικρόβια σε «φορτώνει» μία επίσκεψη στο γυμναστήριο
Είναι λογικό ένας χώρος τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι να αδυνατεί να διατηρηθεί όσο καθαρός θα θέλαμε. Αυτό που συμβαίνει στα γυμναστήρια, όμως, ξεπερνά σύμφωνα με
νέα βρετανική έρευνα κάθε φαντασία.


.

Πόσο καθαρός μπορεί να μείνει ένας χώρος στον οποίο χύνουν καθημερινά τον ιδρώτα τους τόσοι άνθρωποι και πόσα εκατομμύρια μικρόβια ετοιμάζονται να μεταφερθούν στο κορμί μας κάθε φορά που περνάμε την πόστα του γυμναστηρίου;


Οι βιολόγοι αναλυτές έχουν την απάντηση. Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας «FitRated», για χάρη της οποίας συλλέχθηκαν δείγματα οργάνων από τρία τυχαία γυμναστήρια γνωστών αλυσίδων της χώρας, το γυμναστήριο σίγουρα δεν είναι ο ιδανικός χώρος για τους μικροβιοφοβικούς. 
Όπως αποδείχθηκε, μια επίσκεψή μας εκεί μπορεί να μας εκθέσει το λιγότερο σε 1,5 εκατομμύρια παθογόνους μικροοργανισμούς, με τα βάρη να αποτελούν τα πιο βρώμικα όργανα.
Βάσει των αναλύσεων, εκεί υπάρχουν 362 φορές περισσότερα μικρόβια από ό,τι στο κάθισμα μιας τουαλέτας, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε επαφή του χεριού μας με ένα όργανο από τα βάρη μας «βομβαρδίζει» με επικίνδυνους μικροοργανισμούς. 
Κίνδυνοι, φυσικά, υπάρχουν παντού. Θέλεις να ξέρεις πόσα μικρόβια καραδοκούν να… κουβαληθούν στο σπίτι σου μετά τη χρήση του διαδρόμου γυμναστικής ή του ποδηλάτου; Η απάντηση δεν θα σου αρέσει καθόλου, αφού μιλάμε για ένα εκατομμύριο μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα!

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας περπατώντας;


.

Στον διάδρομο συγκεκριμένα «ζουν» 74 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που έχουν βρει καταφύγιο στη βρύση μιας δημόσιας τουαλέτας.
Κάπως έτσι, η χρήση της πετσέτας στον χώρο του γυμναστηρίου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μη φέρνεις το κορμί σου σε επαφή με τα μικρόβια των γύρω σου που έχουν χρησιμοποιήσει τα μηχανήματα πριν από σένα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάς μετά από κάθε προπόνηση να πλένεις σχολαστικά τα χέρια σου.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *