Γέροντας Αιμιλιανός:Όπου το Άγιον Πνεύμα εκεί και η εκκλησία

.

Γέροντας Αιμιλιανός:Όπου το Άγιον Πνεύμα εκεί και η εκκλησία
Γέροντας Αιμιλιανός:Όπου το Άγιον Πνεύμα εκεί και η εκκλησία
Κατά την Πεντηκοστή δεν έχομε μόνο τους αποστόλους, αλλά και τους τρεις χιλιάδες που βαπτίσθηκαν, δηλαδή έχομε την Εκκλησία, η οποία είναι θεανθρώπινη πραγματικότητα του Χριστού παρούσα στα μέλη της.


…Ο Θεός ο σαρκοφόρος μας εμπνέει και εμείς γινόμαστε δι’ αυτού άνθρωποι πνευματοφόροι.
Ο σκοπός της θείας οικονομίας ήταν να έλθει η μία ανθρωπότητα ενωμένη με το Πνεύμα το Άγιο, η μία Εκκλησία, στην οποία ο καθένας μας είμαστε ολόκληρος ο Χριστός, αφού ούτε εγώ τεμαχίζομαι ούτε ο Θεός. Ο Χριστός, όσο και αν τον διαιρούμε στο δισκάριό μας, μένει ένας Θεός, αλώβητος.


Από την Πεντηκοστή και στο εξής η αγάπη του Θεού διά του Αγίου Πνεύματος γέμισε όλο τον κόσμο. Και ποια είναι αυτή η αγάπη του Θεού; Είναι η Εκκλησία μας, η βασιλεία, που είναι παρούσα εν μέσῳ ημών. Χωρίς εμάς, η Εκκλησία δεν είναι παρούσα. Η Εκκλησία είναι και στην φθορά, είναι και στην αμαρτία, εκεί όπου είμαστε εμείς οι αμαρτωλοί άνθρωποι. Εμείς όμως, ως μέλη της Εκκλησίας, είμαστε άγιοι, χριστοί. Βέβαια, μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Όπως η στάχτη μπορεί να καλύπτει την φωτιά και να μην την βλέπουμε, έτσι και η αμαρτία, οι στάχτες των αμαρτιών μας και των λογισμών μας, να καλύπτουν την χριστοφορία μας, το πυρ, την φωτιά του Αγίου Πνεύματος.
Όπου λοιπόν το Πνεύμα τον Άγιον, εκεί και η Εκκλησία. Και όπου η Εκκλησία, εκεί και το Άγιον Πνεύμα.
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε Επίσης  Η ρύπανση της ατμόσφαιρας καταστρέφει το σπέρμα και αυξάνει την υπογονιμότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *