Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου;

Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου;

Εσύ βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά, αλλά τι γίνεται με το σκυλάκι σου; Αν και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα το να βουρτσίσεις τα δόντια του σκύλου σου, το να προσέχεις τη στοματική του υγεία είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα ζωής του.


.





Το να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου κάθε μέρα προλαμβάνει οδοντικές ασθένειες, μολύνσεις αλλά και την απώλεια δοντιών εμποδίζοντας την συσσώρευση οδοντικής πλάκας. Επειδή, όμως, οι σκύλοι δεν απολαμβάνουν και τόσο πολύ αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να βρεις τρόπους για να ξεγελάσεις τον μικρό σου φίλο. Σε όσο πιο μικρή ηλικία το ξεκινήσεις τόσο πιο εύκολο θα είναι στη συνέχεια. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό φρόντισε να πάρεις μια οδοντόκρεμα (για σκύλους) με γεύση στην οποία δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Σημασία έχει και η οδοντόβουρτσα, η οποία πρέπει να είναι ειδική για σκύλους ώστε να είναι εύκολη στη χρήση για εσένα και όσο το δυνατό πιο ευχάριστη για το σκυλάκι σου.




Πέρα από την καθημερινή υγιεινή σημαντικός είναι και ο οδοντιατρικός έλεγχος, μια φορά το χρόνο. Πράγμα που μπορεί να γίνει μερικές φορές επίπονο για το σκυλάκι σου, αλλά προλαβαίνεις χειρότερες και δυσκολότερες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν αναισθησία, ακτινογραφίες, ενέσεις, τροχούς που δεν είναι ευχάριστα για σένα πόσο μάλλον για το σκυλάκι σου.


Διαβάστε Επίσης  Φυσικό scrub πρόσωπου με aloe vera για βαθιά ενυδάτωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *