Γιατί δεν πρέπει να πίνουν νερό τα μωρά μέχρι 6 μηνών

Γιατί δεν πρέπει να πίνουν νερό τα μωρά μέχρι 6 μηνών
Γιατί δεν πρέπει να πίνουν νερό τα μωρά μέχρι 6 μηνών
Τα μωρά δεν χρειάζονται νερό με τον ίδιο τρόπο που χρειάζονται τα παιδιά και οι ενήλικες, ακόμη και μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού.


.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε η NHS Greater Glasgow and Clyde, το μητρικό γάλα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νερό με χαμηλή συγκέντρωση ηλεκτρολυτών. Αυτό σημαίνει ότι το μητρικό γάλα μπορεί να ενυδατώσει επαρκώς το μωρό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του.
Ωστόσο, πολλοί γονείς αγνοούν τους πραγματικούς κινδύνους του να δίνουν νερό στα μωρά τους.


Η παιδίατρος Danielle Stringer περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους οι γονείς θα πρέπει να αποφύγουν να «σβήσουν» τη δίψα των μωρών τους με νερό όταν αυτά είναι πολύ μικρά σε ηλικία: «Τα μωρά δεν χρειάζονται το νερό όπως οι ενήλικες. Στην πραγματικότητα, τα μωρά δεν πρέπει να πίνουν νερό μέχρι να γίνουν έξι μηνών», γράφει η Stringer στο μπλογκ της. Και συμπλήρωσε: «Κάτι που πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν, είναι ότι το γάλα της μητέρας αποτελείται κατά 88% από νερό.»
Αν ένα μωρό πιεί πολύ νερό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση, ακόμα και να οδηγήσει σε θάνατο.

.

«Η δηλητηρίαση από το νερό μπορεί να προκληθεί όταν ένα μωρό πιει πολύ νερό, καθώς αυτό προκαλεί διαστολή νατρίου (αλάτι) στο σώμα», γράφει η Stringer. «Τα κύτταρα στο σώμα τους θα παίρνουν πολύ περισσότερο νερό από όσο χρειάζονται, κάτι που θα οδηγήσει σε οίδημα σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή εγκεφαλικό θάνατο.»
Στην ιστοσελίδα KidNurse, η παιδίατρος παρέχει συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να εξασφαλίσουν την υγεία των μωρών τους. Ενημερώνει, πως τα βρέφη ηλικίας έξι μηνών θα πρέπει να καταναλώνουν μόνο δύο ουγκιές νερού μέσα σε 24 ώρες μέχρι τα πρώτα γενέθλιά τους. Ωστόσο, πρέπει πάντα να ζητάτε επαγγελματική συμβουλή από το γιατρό σας.
Διαβάστε Επίσης  Συμβουλές για τους υπερπροστατευτικούς γονείς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *