Λαμία: Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου

Λαμία: Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου
Λαμία: Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου

Χωρίς εντάσεις και υψηλούς τόνους, ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (23/5) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, η δίκη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Λαμιώτισσας παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα το Δεκέμβριο του 2016 στο σπίτι της στη Λαμία.


Η οικογένεια της αδικοχαμένης Θώμης με αξιοπρέπεια και αποθέματα ψυχής, διεμήνυσε ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της απέναντι στον αδόκητο χαμό του ανθρώπου τους και να τιμωρήσει όπως του αξίζει τον δολοφόνο. Συγχρόνως και τα δύο αδέρφια της, Κώστας και Σάββας Κουμπούρας που ήταν και οι πρώτοι μάρτυρες, ζητούν να μάθουν τα «γιατί». Αυτά που έκοψαν με τόσο βίαιο τρόπο τη ζωή της αγαπημένης τους αδερφής.


.



Σε αυτή την πρώτη ημέρα κατέθεσαν επίσης δύο αστυνομικοί που πήραν μέρος στη σύλληψη του δολοφόνου, μία φίλη της αδικοχαμένης παιδοψυχιάτρου, αλλά και ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού, που εξέτασε τον καθ’ ομολογίαν δράστη εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Ο τελευταίος πάντως φάνηκε να μην συμμερίζεται απόλυτα τις πραγματογνωμοσύνες των συναδέλφων του βάσει των οποίων παραπέμφθηκε σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επανέλαβε με λίγα λόγια την ιστορία των δράκων που ενέπλεξε στην κατάθεσή του το πρώην “πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα” (όπως αποκάλεσε τον δολοφόνο ο αδελφός της Θώμης). Ωστόσο από τις ερωτήσεις των δικηγόρων της οικογένειας Κουμπούρα, Θέμη Σοφού και Ελευθερίας Ψύλλου, φάνηκε ότι όσα γνωρίζει για την υπόθεση είναι από τις μαρτυρίες του «ασθενή» του και αγνοεί σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας.

Ο μάρτυρας δε γνώριζε ότι η οποιαδήποτε ερωτική σχέση θύτη και θύματος είχε διακοπεί με SMS από τον Σεπτέμβριο του ’16, άρα το σενάριο που άφησε να εννοηθεί στις καταθέσεις του ο δολοφόνος περί ερωτικής απόρριψης του από το θύμα – κάτι που ενδεχομένως θα όπλιζε και το χέρι του – αποδομείται σημαντικά, καθώς σε αυτούς τους τέσσερις σχεδόν μήνες, οι δυο τους συνεργαζόντουσαν στο πλαίσιο των «Ελλήνων Συνέλευσις» χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.


Επίσης δεν αιτιολογείται γιατί ο δολοφόνος αφού σκότωσε τους «δράκους» και τις «σαύρες», φρόντισε να εξαφανίσει το φονικό μαχαίρι και να εξαφανιστεί και ο ίδιος, φεύγοντας προς ορεινή κατεύθυνση έχοντας προετοιμάσει μάλιστα κατάλληλα και το όχημα διαφυγής.

Η δίκη διεκόπη για τις 30 Μαΐου 2018 όπου αναμένεται και η κατάθεση ενός ακόμη κοντινού ατόμου της Θώμης που γνώριζε πράγματα για τη σχέση του θύματος με τον δολοφόνο, αλλά και οι δύο φίλοι του τελευταίου που δέχτηκαν τα τηλεφωνήματα τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης  "Χαστούκι" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία - Να σταματήσει την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών και τις προκλήσεις στο Αιγαίο


.

 

Τα δύο αυτά πρόσωπα που συνομίλησαν για «τυρόπιτες» με τον δολοφόνο τη μοιραία νύχτα, δεν παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη ημέρα του Δικαστηρίου.
Πηγή: lamiareport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *